Mainos

Kaksipäiväiset juhlat! Kruununprinsessa Victorian 40-vuotispäivää juhlitaan suurieleisesti

Kruununprinsessa Victorian 40-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan kaksipäiväisesti Tukholmassa ja Öölannin saarella Borgholmissa.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria viettää 40-vuotisjuhliaan. Suurta kaksipäiväistä juhlaa vietetään pääkaupunki Tukholmassa ja Öölannin saarella Borgholmissa.

Juhlaa vietetään arvokkaaseen päivään sopivasti kirkkaassa auringonpaisteessa. Victoria sädehti kauniissa vaaleassa mekossaan, jota täplittivät vaaleanpunaiset perhoskuviot.

Victorian hänen puolisonsa prinssi Danielin esikoinen, viisivuotias prinsessa Estelle, oli puettu sävy sävyyn äitinsä kanssa. Kuopus, yksivuotias prinssi Oscar, oli kesäisesti liikkeellä shortseissa ja vaaleansinisessä kauluspaidassa.

Iltapäivällä kruununprinsessa perheineen kiersi hevosvaunuilla Tukholman kaduilla tervehtimässä paikalle tulleita ihmisiä. Katujen varsille kerääntynyt sankka väkijoukko sai syntymäpäiväsankarilta hyväntuulisia ja lämminhenkisiä vilkutuksia.

Juhlat Tukholmassa ja Öölannissa

Juhlallisuudet alkoivat aamupäivällä kymmeneltä paikallista aikaa Tukholman kuninkaanlinnan kirkossa kunniajumalanpalveluksella. Paikalla olivat Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa sekä kuningatar Silvia ja prinssi Danielin perhe. Lisäksi kuninkaallisesta perheestä paikalla olivat Victorian sisarukset prinssi Carl Philip puolisonsa prinsessa Sofian kanssa ja prinsessa Madeleine perheineen. Kutsuttujen joukossa oli myös kuningashovin entistä ja nykyistä palvelusväkeä.

– Tämä on kruununprinsessan tapa osoittaa kiitollisuutta hovissa tehdystä työstä, hovitiedottaja Margareta Thorgren sanoi Expressenille.

Kirkossa kuoro lauloi kauniin Sommarpsalm-kappaleen, joka kuultiin myös Victorian ja Danielin häissä.

Juhlat jatkuivat kuninkaanlinnan puutarhassa, jossa Victoria vastaanotti lahjoja, hänelle laulettiin ja kuningas piti hänelle perinteisesti puheen. Puolilta päivin useissa Ruotsin kaupungeissa Victorian ja koko kuningasperheen päivää kunnioitettiin kunnialaukauksilla.

Ilta päättyy perinteiseen gaalaan Öölannin saarella Borgholmissa.

Huomenna Victoria vastaanottaa ihmisten onnentoivotuksia Öölannin Sollidenin linnan edustalla. Tämä perinne on siirretty poikkeuksellisesti syntymäpäivän jälkeiselle päivälle.

Rakastettu ilmastonsuojelija

Victoria on ollut jo pitkään Ruotsissa niin suosittu, että kuningas Kaarle Kustaa on kohdannut kysymyksiä vallanperimyksen ajankohdasta.

Osaltaan Victoria on länsinaapurin lemmikki siksi, että hän meni naimisiin tavallisen kansalaisen Daniel Westlingin kanssa.

Victoria on jo hahmotellut, millaisiin asioihin haluaisi itse valtionpäänä kiinnittää erityishuomiota. Listan kärkipäässä ovat ympäristö- ja ilmastokysymykset. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.