Kaksimetrinen, alentuneesti syyntakeinen nuori potkaisi miestä vauhdilla rintaan – mursi kallon ja vei makuaistin: Video näyttää hurjan teon

0:21
Katso videolta, miten uhri potkaistiin katuun.

Suurikokoinen alaikäinen poika potkaisi kerran miestä rintaan aiheuttaen tälle vakavat vammat. Alentuneen syyntakeisuuden vuoksi tämä selvisi kuitenkin matalammalla tuomiolla.

Tapaus sattui Turussa viime vuoden huhtikuussa, kun tuomittu oli kaverinsa kanssa liikkeellä ja pudotti maahan lasipullon rikkoen sen.

Paikalla ollut mies oli pyytänyt heitä siivoamaan jälkensä, jolloin kaveruksista toinen lähti pakoon. Mies juoksi jonkin matkaa tämän perään.

Vauhdista potku rintaan

Pakenija huusi "se hyökkää", mikä sai tuomitun lähtemään näiden perään. Silloin mies pysähtyi ja kääntyi katsomaan tuomitun suuntaan, joka potkaisi miestä rintaan. Mies kaatui maahan suorin jaloin lyöden päänsä asfalttiin.

Uhrille seurasi kallonmurtuma ja tämä menetti hajuaistinsa. Tuomittu oli yli kaksimetrinen ja uhri häntä huomattavasti lyhyempi. Hän oli täyttämässä 18 vuotta vasta muutaman kuukauden päästä.

Yli 13 000 korvaukset

Tuomitun mukaan hän oli luullut miehen kantavan teräasetta ja hän oli halunnut suojella kaveriaan. Hän kertoi tarkoituksekseen potkaista uhria selkään, mutta tämä olikin kääntynyt jostain syystä ympäri.

Potkaisija todettiin mielentilaselvityksessä alentuneesti syyntakeiseksi. 

Vuonna 2001 syntynyt potkaisija tuomittiin alentuneesti syyntakeisen ja nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänet velvoitettiin lisäksi korvaamaan uhrille 3000 euroa tilapäisestä haitasta, 6000 euroa pysyvästä haitasta ja noin 4300 euroa ansionmenetyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja