Riita lasisirujen korjaamisesta kärjistyi Turussa: Vauhtipotku rintaan vei uhrilta hajuaistin – alaikäisen tekijän mielentila selvitykseen

10:19
Poliisi kertoo, raaistuuko nuorisoväkivalta.

Viime huhtikuussa Turussa alaikäinen poika potkaisi miestä rintaan aiheuttaen tälle vakavia vammoja.

Asiaa puitiin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, jossa nuorta syytettiin törkeästä pahoinpitelystä nuorena henkilönä. Vaihtoehtoinen syyte koski törkeää tai perusmuotoista vammantuottamusta.

Kaikki alkoi pulloriidasta

Välikohtaus sattui bussipysäkillä Linnankadulla. Tapahtumahetkellä alaikäinen poika oli ollut viettänyt aikaa kaverinsa kanssa, ja pudottanut vahingossa maahan lasipullon, joka meni rikki.

Paikalla ollut pojille tuntematon mies oli käskenyt poikia keräämään lasinsirut ja tarttunut syytetystä kiinni, jolloin syytetty repäisi itsensä irti. Syytetyn kaveri oli lähtenyt juoksemaan paikalta pakoon, jolloin mies lähti hänen peräänsä. Syytetty lähti puolestaan miehen perään.

Kesken takaa-ajon mies oli pysähtynyt ja kääntynyt ympäri, jolloin häntä pidempi, yli kaksimetrinen syytetty oli potkaissut häntä rintaan. Mies kaatui lähes suorin jaloin katuun.

Uhri menetti hajuaistinsa

Uhrilla tuli takaraivoon kuhmu ja pitkäaikaista pääkipua. Hänen aivokudokseensa tuli ruhjeita, verenvuotoa ja turvotusta sekä kallonmurtuma takaraivoon.

Pysyvänä haittana potentiaalisesti hengenvaarallisessa onnettomuudessa oli se, että mies menetti hajuaistinsa. Se ei ole palautunut.

Pojat kertoivat luulleensa miehellä olevan puukko. Syytetty kertoi halunneensa suojella kaveriaan miehen lähdettyä tämän perään.

Oikeus: Pojan mielentila selvitettävä

Oikeus katsoi näytetyksi, että poika oli potkaissut miestä rintaan mainituin seurauksin. Oikeus kuitenkin päätti määrätä pojan mielentilatutkimukseen ennen tuomion antamista.

Oikeus määräsi tehtäväksi niin sanotun pienen mielentilatutkimuksen, jossa asia arvioidaan kaikkien syytetyn terveydentilaa käsittelevien asiakirjojen perusteella. Lausunnon tekee Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja