Mainos

Kaksi suomalaista mukana Euroopan etsityimpien rikollisten listalla

Europol on julkaissut listan Euroopan etsityimmistä rikollisista, kertoo keskusrikospoliisi.

Nettisivustolla julkaistaan tietoja Europolin jäsenvaltioiden etsintäkuuluttamista ihmisistä. Listalla on myös kaksi suomalaista rikollista. Toinen heistä on vuonna 1986 syntynyt Marina Cecilia Kettunen, jota epäillään petoksesta. Kettunen on 155 senttimetriä pitkä ja hänellä on vaaleat hiukset ja siniset silmät.

Toinen etsintäkuulutettu on vuonna 1965 syntynyt Dimitri Allan Lindeman. Lindeman on etsintäkuulutettu törkeästä pahoinpitelystä. Lindeman on tuomittu vuonna 2012 kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Rikoskomisario Hannu Kautto kertoo, että sivustolta voi nyt saada väärän kuvan epäillyn tai tuomitun rikosnimikkeistä. Sivustolla esimerkiksi toisen suomalaisen kohdalla "murha" kertoo EU:n luokittelusta rikostyypin mukaan. Törkeä pahoinpitely kuuluu luokittelussa samaan kategoriaan kuin murha.  

Kauton mukaan sivustolle päätyneistä suomalaisista miestä kaivataan suorittamaan lainvoimaista tuomiota törkeästä pahoinpitelystä. Se, että juuri kyseinen kaksikko on listalla, ei kerro, että he olisivat Suomen vaarallisimpia etsintäkuulutettuja, vaan heitä on tavoiteltu pitkään.  

Jos henkilöt listalla vaihtuvat, se taas ei välttämättä kerro heidän kiinni jäämisestään. Listalle saatetaan vaihtaa vaikkapa vankikarkuri, joka jonkin intressin vuoksi halutaan saada nopeasti kiinni.  

Nettisivustolla julkaistaan tietoja Europolin jäsenvaltioiden etsintäkuuluttamista ihmisistä. Sivuston kautta voi lähettää poliisiviranomaisille havaintotietoja listalla olevista. Sivusto on 17 EU-kielellä.  

Juttua korjattu 29.1. klo 15.45. Lindemania ei ole etsintäkuulutettu murhasta, vaan ainoastaan törkeästä pahoinpitelystä. 

Julkaistavat etsintäkuulutukset valitaan kansallisesti, ja Suomen osalta listaa ylläpitää keskusrikospoliisi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.