Mainos

Kaksi siepattua japanilaista vapaaksi Irakissa

Irakissa on vapautettu jälleen uusia panttivankeja. Vapaaksi pääsi kaksi siepattua Japanin kansalaista.

Kaksi panttivangiksi joutunutta japanilaista on vapautettu Irakissa.


Kaksi Irakissa siepattua japanilaista on vapautettu. Keskiviikkona siepatut japanilaiset luovutettiin tänään islamilaisten uskonoppineiden järjestön päämajaan, Bagdadin Um al-Quran moskeijaan, ja sieltä edelleen japanilaisille diplomaateille. Järjestön edustajan mukaan vapautetut olivat hyvässä kunnossa.

Siepatut kertoivat vapauttamisensa jälkeen, että sieppaajat lähettivät heidän kauttaan viestin kaikille japanilaisille.

-Aseistettu ryhmä on hyvin vihainen Yhdysvaltain aseellisesta miehityksestä Irakissa, mutta Japani on Irakin ystävä, kuului siepattujen saama viesti Japanin yleisradioyhtiön mukaan.

-Emme halua vahingoittaa ystäviämme. Olkaa hyviä ja kertokaa tämä Japanin kansalle, viesti jatkui.

Kaksikon vapautuminen lisää japanilaisten iloa, sillä torstaina vapautettuja kolmea japanilaispanttivankia odotettiin saapuvaksi maahan myöhään tänään tai varhain huomenaamuna. Japanin hallitukselle on satanut kiitosta panttivankikriisin onnistuneesta hoidosta. Asahi Shimbun -lehden tekemän kyselyn mukaan 73 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että hallitus teki oikein torjuessaan kaappaajien vaatimuksen joukkojen vetämisestä Irakista.

Eilen Irakissa vapautettiin kolme tshekkijournalistia ja kanadalainen avustustyöntekijä. Siepattuna on edelleen arviolta parikymmentä ihmistä.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.