Kaksi nuorukaista raiskasi vahvasti päihtyneen 17-vuotiaan tytön

Nuorisoväkivalta ja katujengit huolettavat pian eläkkeelle jäävää Helsingin poliisipäällikköä Lasse Aapiota 9:00
Nuorisoväkivalta ja katujengit huolettavat pian eläkkeelle jäävää Helsingin poliisipäällikköä Lasse Aapiota (26.12.2023)

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorukaista 17-vuotiaan tytön raiskauksesta. Tapaus oli sattunut kolmisen vuotta sitten toisen tuomitun asunnolla. 

Tyttö kertoi olleensa voimakkaasti päihtynyt ja havahtuneensa raiskauksen aiheuttamaan kipuun. Tytön mukaan kumpikin asunnolla ollut nuori oli raiskannut hänet. Hän ei ollut entuudestaan tuntenut toista raiskaajaansa.

Kummatkin syytetyt kiistivät syytteet. Heidän mukaansa yhdynnät olivat tapahtuneet yhteisymmärryksessä.

Käräjäoikeus kuuli myös paikalla ennen raiskauksia ollutta todistajaa, jonka mukaan tyttö oli ollut voimakkaassa humalatilassa. 

Käräjäoikeus katsoi päätöksessään, että tyttö oli ollut voimakkaasta humalatilastaan johtuen avuttomassa tilanteessa ja kykenemätön puolustamaan itseään tai ilmaisemaan tahtoaan.

Toinen nuori tuomittiin vuodeksi ja 11 kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena rikoksentekijänä. Lisäksi hänet tuomittiin yhdyskuntapalveluun 80 tunniksi. 

Toinen nuori tuomittiin puolestaan vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen nuorena rikoksentekijänä. Lisäksi hänelle määrättiin yhdyskuntapalvelua 60 tuntia. Lisäksi tuomitut määrättiin yhteensä noin 15 000 euron korvauksiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat