Mainos

Kaksi miljoonaa muslimia pyhiinvaelluksella

Arviolta kaksi miljoonaa muslimia osallistui tänään Haj-pyhiinvaellukseen Saudi-Arabiassa. Pyhiinvaeltajat liikkuivat busseilla, autoilla ja jalan tukkien Mekan kaupungista Menaan johtavat tiet.

Pyhiinvaellus huipentuu huomenna, jolloin vaeltajat saapuvat Arafatin vuorelle, paikalle, jossa profeetta Muhammed piti viimeisen saarnansa 1400 vuotta sitten. Kulkue, johon kuului mm. 15 000 bussia, liikkui hitaasti, ja autollakin 10 kilometrin matka Menaan kesti kaksi tuntia. Kaikilla pääteillä oli poliiseja ja sotilaita, ja helikopterit surisivat marssijoiden yläpuolelle. Turvatoimia oli tehostettu mm. siksi, ettei valtava väenpaljous johtaisi samanlaiseen tragediaan kuin viime vuonna. Silloin 343 ihmistä sai surmansa Menan telttakylässä syttyneessä tulipalossa.

Pyhiinvaeltajat majoittuivat telttoihin myös tänä vuonna. Tällä kertaa osa teltoista on tulenkestäviä. Ne on varta vasten valmistettu Saudi-Arabiassa, mutta teltat riittävät vain puolelle miljoonalle pyhiinvaeltajalle. Saudi-Arabia on myös kieltänyt ruoan tai veden keittämisen ja kaasusylintereiden käytön teltoissa. Viranomaisten mukaan viime vuoden tulipalon aiheutti pyhiinvaeltaja, joka yritti valmistaa ruokaa kaasuhellalla teltassaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.