Kaksi melojaa löytyi kuolleena Helsingin edustalla

Kaksi melojaa on löydetty kuolleena Helsingin edustalla, tiedottaa Suomenlahden merivartiosto.

Helsingin meripelastus löysi kaksi kuollutta henkilöä ja kaksi kajakkia aamulla laajalta alueelta Santahaminan etelä- ja itäpuolelta.  Poliisi kertoo, että kyse on onnettomuudesta ja tapauksen selvittely jatkuu kuolemansyyntutkintana. Hukkuneet mies ja nainen löydettiin läheltä laivaväylää.

- Kaikki viittaa siihen, että he olivat yhdessä liikkeellä, kertoi vanhempi merivartija Osmo Penttinen Suomenlahden merivartiostosta.

Onnettomuuden syy on vielä epäselvä, mutta Helsingissä tuuli eilen navakasti.

- Tuolle alueelle muodostuu silloin aallokkoa, Penttinen sanoi.

Etsinnät alkoivat, kun sivullinen oli ilmoittanut Meripelastuksen johtokeskukselle kaatuneesta kanootista Santahaminan eteläpuolella aamuseitsemän jälkeen. Meripelastus käynnisti välittömästi etsinnät alueella. Meripelastuksen mukaan hukkuneet löydettiin nopeasti.

Pelastustehtäviin merellä osallistui Rajavartiolaitoksen partioita Helsingin merivartioasemalta, Suomen meripelastusseuran veneyksikkö, Rajavartiolaitoksen päivystävä meripelastushelikopteri sekä Rajavartiolaitoksen valvontalentokone.  

Meripelastus jatkaa tapahtumien selvittämistä merialueella ja jatkaa muun muassa onnettomuuteen liittyvän materiaalin etsintöjä.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja