Kaksi maahantulokiellon rikkomisesta epäiltyä otettu kiinni Vantaalla

Poliisi on ottanut kiinni kaksi maahantulokiellon rikkomisesta epäiltyä Vantaalla.

Poliisin partio pysäytti sunnuntaina aamuyöllä Vantaan Ilolassa ajoneuvon poliisille entuudestaan tutun ulkomaisen rekisterikilven perusteella, itä-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan.

Ajoneuvon kuljettajalle tehty puhalluskoe oli nolla, mutta huumepikatesti näytti poliisin mukaan positiivista tulosta.

– Kuljettajalla ei ollut esittää ajokorttia, eikä hänen kertomaansa henkilöllisyyttä pystytty varmistamaan, rikoskomisario Asko Sartanen kertoo tiedotteessa.

Kyydissä ollut riehaantui kysymyksistä

Myöskään ajoneuvossa matkustajana olleen miehen henkilöllisyyttä ei pystytty varmistamaan.

Mies kertoi nimen ja syntymäajan, mutta niihin ei saatu vahvistusta tietojärjestelmien perusteella.

Mies ei osannut kertoa myöskään ulkomaista henkilötunnustaan.

– Lopulta mies hermostui henkilöllisyyden selvittämisestään niin, että vastusti ja yritti lyödä poliisia kiinnioton yhteydessä, Sartanen kertoo.

Erilaisia rikosepäilyjä kiinniottamisen taustalla

Poliisi otti miehen kiinni epäiltynä maahantulokiellon rikkomisesta, väärien henkilötietojen antamisesta ja virkamiehen vastustamisesta.

– Ajoneuvon kuljettajan henkilöllisyyden varmistuttua poliisi totesi, että hänellä ei ole kulkuneuvon kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta.

Poliisi otti hänet kiinni epäiltynä maahantulokiellon rikkomisesta, rattijuopumuksesta, huumeen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi ei kerro tiedotteessaan sitä, mistä syystä kiinni otetun auton ajajana ajoneuvo oli poliisille entuudestaan tuttu ja mistä maasta miehet olivat tulleet Suomeen.

Lue myös:

    Uusimmat