Rötöstelijät pitivät poliisin kiireisenä Lahden seudulla: Autoilua ilman tuulilasia, 24. näpistysrikos, poralla läpi ovesta, konstaapelia syljettiin kasvoille...

Hämeen poliisilla riitti paljon töitä keskiviikkona. Kansalaisten valppauden ansioista jäi kiinni omaisuusrikollisia ja päihtynyt autonkuljettaja.

Hämeen poliisi sai eilen iltapäivällä ilmoituksen, jonka mukaan kaksi päihtyneen oloista miestä oli mennyt autoon Kärkölän S-marketin pihalla.

Asiasta ilmoittanut henkilö oli lähtenyt seuraamaan autoa, joka oli seilannut tiellä edestakaisin. Poliisi tavoitti auton Lappilasta. Kuljettana oli toiminut lähemmäs nelikymppinen mies, joka puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,2 promillea ja huumepikatesti näytti positiivista. Lisäksi miehellä ei ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Tilanne päättyi siihen.

Sillä kertaa. Puoli yhdeksän aikaan illalla Lahden Kärpäsenkadulla poliisipartio nimittäin pysäytti jälleen saman auton.

Nyt autossa oli kuitenkin kuljettaja se henkilö, joka oli edellisellä pysäytyskerralla ollut auton kyydissä matkustajana.

Alle kolmekymppinen mies oli ajokiellossa ja hän oli syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta jo yhdeksän kertaa vuoden sisällä.

Kuljettaja oli ajokiellossa, mutta niin oli itse autokin: siinä ei ollut tuulilasia eikä rekisterikilpiä.

Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,10 promillea ja huumausaineen pikatesti näytti positiivista.

Molempia miehiä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, ajoneuvorikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Samalla miehellä kaksi eri rikosepäilyä samana päivänä

Lahden poliisin kohtaamat liikennetörttöilyt eivät kuitenkaan olleet vielä siinä.

Noin puolen päivän tienoilla poliisipartio pysäytti hieman alle kolmekymppisen miehen kuljettaman auton Saimaankadulla. Miehen ajo-oikeus oli vanhentunut ja huumepikatesti näytti positiivista.

Poliisin mukaan miehen kuljettama auto oli katsastamaton ja liikennekäytöstä poistettu. Lisäksi autossa oli kauniista kesäpäivästä huolimatta edelleen talvirenkaat.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Muutamia tunteja myöhemmin, puoli neljän aikaan iltapäivällä sama mies sai poliisilta sakkomääräyksen näpistettyään Kauppakeskus Sykkeen Clas Ohlssonilta latausjohdon.

Poliisi käytti kaasua epäillyn taltuttamiseen

Seitsemän aikaan illalla poliisi otti kiinni silminnähden päihtyneen autoa kuljettaneen kolmekymppisen miehen Päijät-Hämeen keskussairaalan parkkipaikalta.

Autoon laitettaessa mies alkoi tiedotteen mukaan vastustaa poliisia ja yritti potkaista poliisimiestä. Mies solvasi poliiseja ja sylki konstaapelin kasvoille.

Poliisi joutui käyttämään OC-kaasua miehen taltuttamiseksi.

Mies otettiin kiinni epäiltynä rattijuopumukseen, virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen, kunnianloukkaukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Lisäksi miehellä oli voimassaoleva etsintäkuulutus.

24. näpistysrikos vuoden sisällä ja poralla läpi ovesta

Puoli seitsemän aikaan illalla parikymppien mies meni S-Market Mascottiin Vapaudenkadulla, ja kaupan toinen asiakas havaitsi hänen ottavan hyllystä lisäravinnetta ja laittavan sen housunkauluksestaan sisään.

Mies poistui kassojen ohi maksamatta ja tapahtuman nähnyt asiakas käytti yleistä kiinniotto-oikeutta ja otti lisäravinteen näpistäneen miehen kiinni.

Miehen näpistäminen näkyi myös valvontakameroista.

Mies kertoi poliisille väärät henkilötiedot ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus. Miehellä oli 24 aikaisempaa näpistysrikosta vuoden sisällä.

Myöhemmin illalla puoli kymmenen aikaan sivulliset ilmoittivat hätäkeskukseen miehen poraavan Konserttitalon ovea.

Paikalle mennyt poliisipartio tapasi tekopaikalta kolmekymppisen miehen, jonka hallusta löytyi porakone.

Hätäkeskukseen ilmoittaneet olivat kuvanneet miestä oven kimpussa, joten mies otettiin kiinni epäiltynä varkauden yrityksestä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja