Keskelle tietä pysähtynyt auto hämmensi Lahdessa – kuskina nukkuva mies, jonka antamia henkilötietoja ei löytynyt poliisin järjestelmästä

Poliisi sai Lahden Karistosta sunnuntain vastaisena yönä kello kolmen kulmilla ilmoituksen, jonka mukaan henkilöauto oli pysähtynyt keskelle tietä. 

Auton liikkumattomuus oli sikäli ymmärrettävää, että kuljettajan paikalla oli nukkuva mies. Ilmoittaja oli poliisille kertomansa mukaan herätellyt kuljettajaa. Yritys oli siinä määrin onnistunut, että kuljettaja oli ajanut auton läheisen huoltoaseman pihaan.

Poliisi sanoo tiedotteessa tavoittaneensa kuljettajan autoineen juuri huoltamon pihasta.

"Sekava, kuljettajaksi epäilty mies" puhalsi poliisin mukaan seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Poliisit tiedustelivat kuljettajan henkilöllisyyttä. Kuljettajan antamat tiedot eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta poliisin järjestelmästä.

– Partio sai selville kuljettajan henkilöllisyyden. Hän oli ajokiellossa oleva iältään reilu parikymppinen mies, poliisi sanoo.

Myös syy väärien henkilötietojen antamiseen selvisi.

– Hänellä oli etsintäkuulutus liki kolmen vuoden vankilaan passitusta varten, poliisi kirjoittaa tiedotteessa.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, huumausaineen käyttörikokseen ja väärän henkilötiedon antamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat