Mainos

Kaksi Libyassa siepattua italialaista kotiin – kaksi muuta surmattiin hetki ennen vapautusta

Viime heinäkuussa Libyassa siepatut Gino Pollicardo, 55, ja Filippo Calcagno, 65 palasivat kotiin ilmassa roikkuvien kysymysten saattelemina.

Miehet tapasivat lentokentällä helpottuneita omaisia ja ystäviä. Mutta iso kysymys siitä, miksi kaksi muuta samaan aikaan siepattua italialaista surmattiin, on vailla vastausta.

Neljä italialaisen rakennusliikkeen työntekijää siepattiin heinäkuussa Tripolin lähellä.

Lentokentältä kotiin palanneet vietiin Italian sisäministeriön ja tiedustelupalvelun kuultaviksi.

Italian tiedotusvälineiden mukaan kaikki neljä siepattua olivat lähellä vapautumista vielä muutama päivä sitten, mutta kaikki ei mennytkään laskelmien mukaan. Viime torstaina ilmoitettiin, että Salvatore Failla, 47, ja Fausto Piano, 60 olivat todennäköisesti saaneet surmansa jihadistien ja paikallisen miliisin välisessä yhteenotossa.

Faillan leski oli syystäkin murheissaan.

– Italian hallitus on epäonnistunut. Kahden vangin vapauttaminen maksettiin mieheni verellä, leski sanoi.

Italian tiedotusvälineiden mukaan kaksi vapautettua oli erotettu Fallasta ja Pianosta. Surmansa saaneet matkasivat Isisin saattueessa, jonka kimppuun paikallinen miliisi hyökkäsi.

Kuolemat ovat lisänneet Italian painetta lähettää Libyaan erikoisjoukkoja. Pääministeri Matteo Renzi toppuutteli innokkaimpia ja sanoi, että sellaiset liikkeet vaativat aina parlamentin hyväksynnän. Ulkoministeri Paolo Gentiloni sanoi, että tärkeää on estää Libyaa vajoamasta täysin hallitsemattomaan kaaokseen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.