Mainos

Libyassa panttivankina olleet avautuvat kokemuksestaan: Pakenimme naulan avulla

Kaksi Libyassa panttivankeina ollutta miestä puhui maanantaina ensimmäistä kertaa siitä, mitä he joutuivat kokemaan seitsemän kuukauden vankeutensa aikana.

Miehet kuvailivat, miten heidät pakotettiin riisuutumaan, kuinka he pelkäsivät tulevansa luovutetuiksi Isiksen käsiin ja miten he lopulta onnistuivat pakenemaan tyrmästään rikkomalla oven naulan avulla.

Gino Pollicardo puhui kokemuksistaan kotikylässään Monterossossa Italian Cinque Terren alueella Liguriassa, kun taas Filippo Calcagno tapasi toimittajia Rooman keisarikunnan aikaisista mosaiikeista tunnetun Piazza Armerinan kylässä Sisiliassa.

Samaan aikaan Italian ulkoministeri Paolo Gentiloni kertoi medialle, että kahden Libyassa kuolleen panttivangin, Salvatore Faillan ja Fausto Pianon ruumiit saattavat saapua takaisin Italiaan tiistaina.

Selviytyjät kertoivat, että kun libyalaiset militantit kidnappasivat heidät ja kaksi muuta italialaista rakennustyömiestä heinäkuussa, miehet anelivat, ettei heitä myytäisi Isikselle. Sieppaajat olivat luvanneet olla luovuttamatta miehiä ryhmittymälle, mutta ampuivat kaksi vangeista, kun heitä oltiin siirtämässä paikasta toiseen.

Calcagno kertoi maanantaina kotonaan Piazza Armerinassa, että hän ei tiedä, olivatko sieppaajat Isiksen kannattajia, vai vain tavanomaisia rikollisia.

– Minulle he ovat rikollisia, koska se mitä he tekevät, on kamalaa. Kärsimme nälästä, janosta, nyrkiniskuista, aseella hakkaamisista ja jouduimme tekemään tarpeemme muovisiin astioihin, mies luetteli kokemiaan kauheuksia.

Calcagnon mukaan kaksi muuta panttivankia, Piano ja Failla olivat miesten kanssa maaliskuun ensimmäiseen päivään saakka.

– Siitä päivästä lähtien olimme yksin, enkä tiedä mihin he veivät heidät.

Panttivankitilanteesta selviytyneet kuulivat vasta palattuaan Italiaan, että miehet oli tapettu vain päivää myöhemmin kun heidät vietiin pois rakennuksesta, jossa panttivankeja oli pidetty. 

Kaikki neljä miestä työskentelivät italialaiselle rakennusalan yritykselle Bonattille, jolla on maassa öljynjalostamoihin liittyviä rakennushankkeita.

Calcagno ja Pollicardo kertoivat viranomaisille sunnuntaina, että miehet onnistuivat pakenemaan sieppaajiltaan itse. Pakosalla miehet naamioituivat paikallisiksi, sillä he pelkäsivät, että muut ryhmittymät saattaisivat kaapata miehet uudelleen.  

– Kun lopulta löysimme poliisin, kaikki sujui vaivatta. Paon jälkeen palasimme paikkaan, jossa meitä pidettiin vankina, jotta viranomaiset voisivat tunnistaa talon omistajat.

Calcagno kertoo, että miehet onnistuivat pakenemaan rakennuksesta naulan avulla.

– Minä työskentelin sen oven parissa kauan. Tajusin, että pelkällä naulalla voi tehdä paljon. Tarkastelin lukkoa, tai tarkemminkin kohtaa, jossa lukko kiinnittyy oveen. Puu oli kovaa, mutta sain heikennettyä sitä kohtaa. Sitten sanoin Ginolle, että jos lyöt ovea muutaman kerran, pääsemme vapaaksi, mies muisteli.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.