Mainos

Suurin osa Bangladeshin terrori-iskun ulkomaalaisuhreista tapettiin terä-aseilla

Aseistautuneet hyökkääjät surmasivat 20 ulkomaalaista kaksitoista tuntia kestäneen panttivankidraaman aikana. 13 panttivankia onnistuttiin pelastamaan.

Asemiehet hyökkäsivät Banghladeshin pääkaupungin Dhakan diplomaattialueella sijaitsevaan kahvilaan eilen illalla. Kahvila on erityisen suosittu ulkomaalaisten keskuudessa.

Surmatuista suurin osa oli japanilaisia tai italialaisia. Armeijan edustajan mukaan monet uhreista oli hakattu kuoliaaksi teräaseilla. Iskussa kuoli myös kaksi paikallista poliisia.

Terroristijärjestö Isis on kertonut olevansa iskun takana. 


Argentiinalainen kokki Diego Rossini onnistui pakenemaan kahvilasta pankkivankidraaman aikana kahvilan terassin kautta. Hän kommentoi tapahtunutta argentiinalaiselle TV-kanavalle.

– Se oli hirvittävä ilta. Heillä (hyökkääjillä) oli automaattiaseita ja pommeja. Tunsin luotien kiitävän ohitseni hyvin läheltä. Tunsin pelkoa, jollaista en ole koskaan kokenut elämässäni, Rossini sanoi.

Pelastetun panttivangin isä kertoi uutistoimisto AFP:lle, että hänen poikansa mukaan jaoteltiin ulkomaalaisten ja paikallisten joukkoihin.

– He (ulkomaalaiset) vietiin yläkertaan ja bangladeshilaiset jäivät istumaan pöytien ympärille.

Bangladeshissa on tehty viime aikoina useita hyökkäyksiä uskonnollisia vähemmistöjä, ulkomaalaisia ja liberaaleja kansalaisaktivisteja vastaan. Aiemmin tällä viikolla maassa hakattiin kuoliaaksi paikallinen hindupappi.

Paikallisten viranomaisten mukaan hyökkääjät ovat paikallisia radikaaleja, jotka haluavat epävakautta. BBC:n mukaan hallitus on toistuvasti kieltänyt, että Isis toimisi Bangladeshissa.

Viime kuussa viranomaiset pidättivät yli 11 000 jihadistiriyhmien jäsentä. Monet kansalaisjärjestöt kritisoivat pidätyksiä ja sanoivat niiden olevan keino hiljentää hallituksen vastaista kritiikkiä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.