Mainos

Kaksi kuukautta kateissa ollut kissa löytyi – oli kulkenut 1500 kilometriä Ranskaan

– Tämä on ihan sairasta, kaikki olivat varmoja, että kissa on kuollut, sanoo Sammy Karlsson, Glitter-kissan omistaja. Glitter katosi kaksi kuukautta sitten perheen kotoa Bromöllasta Ruotsista ja nyt se oli löytynyt Ranskasta.

Glitterin reissusta pitkin Eurooppaa kertoo muun muassa ruotsalaislehti Kvällsposten.

Karlsson kertoo, että Glitter on oikeastaan perheen tyttöjen lemmiki. Ihan tavallinen kotikissa, joka välillä saattoi kadota muutamiksi viikoiksi omille teilleen, mutta palasi aina kotiin.

Viimeisin reissu kuitenkin venyi ja perhe alkoi menettää toivoaan kissan kotiinpaluusta. Mutta sitten viime perjantaina tapahtui jotain uskomatonta.

Sammy Karlssonin puhelin piippasi tekstiviestin merkiksi.  Viestissä luki ”Hei, oletko Sammy ja onko sinulla Glitter-niminen kissa.

– Ajattelin, että ei hemmetti, ei voi olla totta, Karlsson sanoo.

Karlsson kirjoitti viestin takaisin ja kysyi, että asuuko viestin lähettäjä Bromöllassa ja oliko hän löytänyt kissan.

"En, vaan Ranskassa”, viestissä luki.

– Arvelin, että nyt joku kyllä jekuttaa minua. 

Viestittelyssä kävi kuitenkin ilmi, että Etelä-Ranskassa, Nïmesissä asuva perhe oli löytänyt Glitterin ja vieneet sen paikalliseen eläinsuojaan. Paikalliset viranomaiset huomasivat, että kissassa on tunnistesiru, josta kävi ilmi omistajatiedot.

Eläintalon henkilökunta lähetti Karlssoneille muutamia kuvia kissasta, jolloin perhe varmistui, että kyseessä on todella heidän kissansa.

Miten kissa päätyi Ranskaan, koko Euroopan läpi, sitä ei kukaan tiedä.

Yksi teoria on, että ehkä joku Bromöllassa käyneistä turisteista oli ottanut kissan mukaansa tai sitten Glitter oli itse hypännyt jonkun kuorma-auton kyytiin.

Nyt Glitterin paluuta kotiin järjestellään Ranskassa. Ensin kissa täytyy kuitenkin rokottaa. Kissan palauttaminen Ruotsiin ei ole ihan helppoa, mutta Karlsson sanoo ajavansa vaikka itse hakemaan kissan takaisin kotiin.

Mutta onkohan kissa oppinut uusia tapoja Ranskassa?

– Luulen, että se palaa päässään pieni ranskalainen baskeri, Karlsson sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.