Kaksi kiiviä päivässä – näin siinä voi käydä!

Tuore tutkimus paljastaa, että kiivillä herkuttelu saattaa auttaa merkittävästi masentuneita ja ahdistuneita.

The Journal of Nutritional Science -lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa, että kaksi kiiviä päivässä syöneissä miehissä nähtiin kuuden viikon jälkeen merkittäviä muutoksia. Masennus ja ahdistuneisuus hälvenivät merkittävästi ja miehet olivat energisempiä ja tarmokkaampia.

Ne tutkimukseen osallistuneet miehet, jotka söivät vain puolikkaan kiivin päivässä, eivät havainneet mitään muutoksia. Myöskään miehet, jotka eivät tunteneet oloaan masentuneeksi tutkimuksen alkaessa, eivät kokeneet hyötyvänsä kiivikokeilusta.

– Epäilemme, että vaikutus johtuu pääasiassa kiivin sisältämästä C-vitamiinista, kertoo tutkimuksen suorittanut Anitra Carr.

C-vitamiini oli ainoa hivenaine, jonka määrä vaihteli huomattavasti riippuen syötyjen kiivien määrästä. C-vitamiinin nauttiminen saattaakin vähentää väsymyksen tunteita ja lisätä fyysistä ja henkistä energiaa.

Jos sinulla on esimerkiksi taipumusta syysmasennukseen, syö yksi kiivi aamulla ja toinen illalla maksimoidaksesi C-vitamiinin vaikutukset ja saadaksesi lisää puhtia päivään.


Lähde: Men's Health

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja