Eeli Tolvanen loukkaantui – suomalaista taklattiin rumasti NHL:ssä

Nashville Predators pääsi vihdoin voiton makuun NHL-jääkiekossa, kun joukkue otti vierasvoiton Minnesota Wildistä maalein 5–2.

Nashville oli aloittanut kauden yhdellä voitolla ja neljällä tappiolla, joten ryhtiliikettä oli odotettu. Minnesotalle häviö oli vasta kauden ensimmäinen.

Predatorsin suomalaisista tehopisteille ylsi hyökkääjä Mikael Granlund, jolle kirjattiin ottelun avausmaalista syöttöpiste.

Nashvillen maalilla NHL-debyyttinsä tehnyt Connor Ingram torjui ottelussa 33 kertaa. NHL:n nettisivujen mukaan hänestä tuli Nashvillen historian toinen maalivahti, joka on voittanut debyyttiottelunsa. Aiemmin samaan on pystynyt vain Pekka Rinne.

Minnesotan maalilla Kaapo Kähkönen torjui puolestaan 24 kertaa.

Nashvillen ottelu ei ollut pelkkää ilottelua, sillä suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen loukkaantui ensimmäisen erän alkupuoliskolla Minnesotan puolustaja Jared Spurgeonin taklauksesta. Spurgeon taklasi Tolvasta selästä laitaan, johon suomalainen ajautui pää edellä.

Tolvanen joutui lähtemään jäältä kokonaan, ja Spurgeon sai jäähyn. Peliaikaa Tolvasella kertyi vain reilu minuutti.

Predatorsin mukaan Tolvanen kärsii ylävartalovammasta.