Mainos

Kaksi isännältään karannutta taistelukoiraa raateli pihassaan olleen karjalankarhukoiran – perheenäiti: "Sitten ne linnoittautuivat talomme eteen"

Kerimäellä asuvan perheen karjalankarhukoiraa kohtasi viikonloppuna järkyttävä kohtalo, kun kaksi tuntematonta taistelukoiraa raateli sen kodin pihapiirissä.

– Olemme kaikki hyvin surullisia, emmekä voi vieläkään ymmärtää, mitä viikonloppuna oikein tapahtui, Mari Vanhatalo sanoo.

Koirien julmasta raatelusta on tehty rikosilmoitus poliisille ja asia odottaa nyt jatkotoimia. Poliisi vahvistaa, että ilmoitus asiasta on tehty.

Vanhatalo oli herännyt viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä siihen, kun ulkoa kuului kovaa meteliä; koiran haukkumista ja vinkumista.

Mari Vanhatalo katsoi miehensä kanssa ulos ikkunasta ja yllättyi, kun kodin pahalla oli kaksi valtavaa koiraa. Koirat olivat rodultaan tosa inuja eli japaninmastiffeja, joita ei pihassa ollut aiemmin nähty.

Vanhatalo perheineen asuu täysin maaseudulla Kerimäen Pihlajaniemessä.

Koirat jäivät pihaan moneksi tunniksi

Vanhatalo ei päässyt ulos katsomaan, mitä tapahtuu, sillä koirat olivat linnoittautuneet talon oven eteen. Japaninmastiffi on kaiken lisäksi rotu, joka on alun perin jalostettu taistelukoiraksi. Monet pitävät lemmikkiä seura- ja vahtikoirana. 

– Ne olivat jo silloin ilmeisesti käyneet raatelemassa meidän Hilla-koiran, Mari Vanhatalo kertaa hiljaa.

Hilla oli perheen 1-vuotias karjalankarhukoira, joka nukkui yöt ulkona kytkettynä omassa kopissaan. Tuona yönä kaksi alun perin taistelukoiriksi jalostettua suurikokoista koiraa tappoivat Hillan.

Hämmästyttävää on se, että perhe ei päässyt koko yönä ulos talostaan, sillä koirat pyörivät vielä aamullakin pihapiirissä. Mari Vanhatalo päätti seitsemän aikoihin aamulla soittaa löytöeläintaloon, jotta sieltä tultaisiin noutamaan koirat pois.

Omistaja kävi hakemassa koiransa 

– Sinne koiran omistaja olikin jo soittanut koiristaan ja ilmoittanut ne kadonneiksi.

Mieshenkilö kävi hakemassa omistamansa koirat pois saman päivän aamuna. Samalla perheelle selvisi oman koiran karmea kohtalo.

– Omistaja oli itsekin järkyttynyt, mutta ihan asiallisen oloinen. Hän tarjoutui korvaamaan koiran, mutta eihän se meitä paljon tässä tilanteessa lohduttanut.

Mies myönsi koiransa tappaneen perheen koiran. Koirien omistaja oli kertonut olleensa lähistöllä mökkeilemässä ja kadottanut lemmikkinsä edellisenä iltana.

– Hän oli pitänyt niitä vapaana, mitä ei tietenkään saisi tehdä.

Lapsille ja aikuisillekin kova paikka 

Vanhatalon mies on tehnyt asiasta rikosilmoituksen Savonlinnan poliisille ja ilmoittanut valvontaeläinlääkärille. Poliisi vahvistaa MTV Uutisille saaneensa ilmoituksen samanlaisesta tilanteesta. 

Vanhatalon lapset ovat järkyttyneitä ja surevat rakkaan perheenjäsenen menettämisestä. Kaksi lasta menetti tärkeän lemmikin.

Video alla: Koiran omistajalla on aina vastuu koirastaan. 

– Tämä on vaikea asia lapsille, mutta tämä on vaikea asia myös aikuisille.

Kerimäen Pihlajaniemi on hiljaista maaseutua, eikä tällaista kohtaloa koiralle olisi kukaan koskaan osannut ennakoida.

1:55

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja