Äidin kauhunhetket – vapaana juossut vihainen koira puri 9-vuotiasta tyttöä käteen kotipihalla Kalajoella: "Noin aggressiivista koiraa en ole ennen nähnyt"

Kalajoella Krillentiellä sattui lauantai-iltana vaarallinen välikohtaus. Irrallaan juossut koira kylvi aggressiivisella käytöksellään kauhua naapurustossa.

Perheenäiti Noora Hautala oli 9-vuotiaan tyttärensä kanssa omakotitalonsa pihamaalla, kun paikalle ilmaantui yllättäen irrallaan juossut vieras koira. Syntyi vaaratilanne.

– Omat pihalla olleet koiramme varmaankin houkuttivat sen paikalle. Tyttäreni piti yhtä omaa koiraamme kiinni ja koitti rauhoitella sitä. Emme yhtään nähneet mistä koira tuli, yhtäkkiä se vaan juoksi pihaan ja varoittamatta puri tytärtäni käsivarteen, Hautala kertoo.

Tyttö selvisi vähillä vammoilla paksukankaisen hupparin ansiosta. Käsivarteen jäi äidin mukaan lievä ihonirhauma, mutta pahempaa jälkeä ei syntynyt.

– Toki hän kauheasti säikähti, vaikka onkin tottunut olemaan koirien kanssa ja osaa lukea niiden käyttäytymistä. Olen itse ammatiltani eläintenhoitaja. Noin aggressiivista koiraa en ole ennen nähnyt, enkä voinut käsittää mitä tapahtui. Tuossa ei kyllä kukaan ehtinyt tehdä mitään, kaikki kävi niin nopeasti, Hautala kuvailee tilannetta.

Isäntä koitti häätää

Tapaus sattui lauantaina noin kello kuuden aikaan illalla. Hautalan mukaan koira ei meinannut poistua paikalta karkotusyrityksistä huolimatta.

– Isäntä joutui lopulta viskomaan sepeliä sitä kohti, koska koira jäi paikalle irvistelemään. Se ei lainkaan pelännyt. Vaikuttaa siltä, että koira ei ole päässyt sosiaalistumaan, vaan se on viettänyt ikänsä häkissä, Hautala arvioi.

Koira vaikutti hänen arvionsa mukaan sekarotuiselta. Se oli väriltään tumma, mutta naamassa ja tassuissa oli vaaleaa karvaa. Hautala soitti välikohtauksesta hätäkeskukseen, mutta hän ei  ole tietoinen siitä, reagoivatko poliisit jollakin tavalla ilmoitukseen.

Poliisille kirjattiin ilmoitus

Oulun poliisin johtokeskuksesta vahvistetaan MTV Uutisille, että tapauksesta on kirjattu poliisille ilmoitus. Partio oli käynyt etsimässä koiraa illan aikana, mutta tuolloin eläintä ei vielä ollut löydetty.

Lisäksi Hautala kirjoitti varoituksen paikalliseen Facebook-ryhmään, jossa koiran omistaja saatiin selville. Naapuruston vaihdellessa keskenään tietoja kävi ilmi, että koira oli käynyt muutamaan muunkin talon pihalla samoihin aikoihin ja purrut kolmea muutakin lasta. 

– Onneksi kenellekään ei käynyt mitään pahempaa. Minun tietojeni mukaan omistaja oli sitten käynyt hakemassa koiran pois kuljeksimasta. On hänen asiansa, miten hän tapaukseen suhtautuu ja miten hän aikoo koiran kanssa toimia. Oli tuo kyllä erikoinen ilta, Hautala sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat