Isokokoinen koira hyökkäsi lenkillä koiranpennun kimppuun, pieni Tahvo kuoli heti – perhe on murheen murtama: "Tyttö valvoi suuren osan yöstä eikä mennyt kouluunkaan"

0:40
Tahvo-pentu kuoli isomman koiran hampaisiin.

Sanna Kärjen perhe joutui eilen äärimmäisen surulliseen tilanteeseen, kun heidän 12-viikkoinen Tahvo-koira kuoli traagisesti isomman koiran hyökätessä pikkukoiran kimppuun.

Orivedellä asuvan Sannan 11-vuotias poika lähti tavanomaisesti ulkoiluttamaan pientä Tahvo-pentua kodin lähettyville. Perheen tuore jäsen Tahvo oli pomeranian ja venäjäntoyn risteytys.

– Emme ole niin pientä koiraa ulkoiluttaneet pihapiiriä kauempana, perheenäiti kertoo.

Poika ja Tahvo ehtivät olla pihalla hetken, kun kotoaan karannut isokokoinen koira juoksi ja hyökkäsi pienen Tahvon kimppuun. Hyökännyt koira on sekarotuinen, jossa on ainakin husky-rotua.

– Husky kävi suoraan Tahvoon kiinni ja saman tien puri pennun kuoliaaksi.

– Siinä oli naapuri näkemässä tilanteen. Hän toi meidän pienen Tahvon kotiin, kuvailee Sanna.

Koiran menetys on ollut raskasta perheelle

Koiranpennun menetys on aiheuttanut suurta surua koko Kärjen perheelle. Erityisesti perheen 8-vuotias tytär otti traagisen tilanteen raskaasti.

– Tahvo oli hänelle tosi tärkeä ja hän oli toivonut koiranpentua jo vuosikausia. Tyttö valvoi suuren osan yöstä eikä mennyt tänään kouluunkaan, äiti kertoo.

– Tahvo oli ollut meillä jo sen verran kauan, että se oli meille kuin perheenjäsen ja minullekin kuin oma lapsi, toteaa Sanna.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Omistaja otti vastuun tapahtuneesta

Sannan mukaan Tahvon kimppuun hyökännyt sekarotuinen koira lähti tapahtuneen jälkeen karkuun ja se saatiin vasta myöhemmin kiinni.

Sanna kertoo MTV Uutisille, että koiran omistaja on pahoillaan tilanteesta ja on luvannut maksaa Kärjen perheelle korvauksia.

– He [sekarotuisen omistajat] tulivat heti tapahtuneen jälkeen ovellemme ja pahoittelivat. He aikovat ilmeisesti viedä koiran lopetukseen, koska se on kuulemma aikaisemminkin tehnyt vastaavaa, Sanna kertoo.

Hyökänneen koiran omistaja kertoi MTV Uutisille, että koiran lopettaminen on yksi vaihtoehto, mutta ei ainoa. Hän ei halunnut kommentoida MTV Uutisille muista vaihtoehdoista. 

– En haluaisi puolustella, koska ei se oikeuta koiran tappamiseen, mutta jokainen koirarotuhan tätä tekee. Oli iso tai pieni koira, sekarotuisen koiran omistaja sanoo.

Poliisi kävi paikalla

Sanna soitti tilanteesta myös hätäkeskukseen. Hänen mukaan poliisi kävi jututtamassa isokokoisen koiran omistajia, jotka myönsivät tapahtuneen poliisille.

Poliisi kävi myös Sannan luona ja hänen mukaansa tapahtuneesta tehdään mahdollisesti rikosilmoitus.  

Sisä-Suomen poliisista vahvistetaan, että tapahtuneesta on tehty ilmoitus poliisille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja