Iivari-koira livahti karkuun omistajiltaan – palasi kotipihaan 20 minuuttia myöhemmin hauleja niskassaan: ”Niitä on ympäri koiraa”

Iivari-koira livahti karkuun omistajiltaan  – palasi kotipihaan 20 minuuttia myöhemmin hauleja niskassaan 0:32
Videon kuva ei herkille! Iivari-koira palasi karkumatkalta kotiin yltä päältä veressä.

2-vuotiaan Iivari-koiran epäillään joutuneen ammutuksi kotinsa lähellä Etelä-Savon Puumalassa. Jutun videolla oleva kuva ei herkimmille.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä Eija ja Raimo Hynnisen omistama rescue-koira Iivari oli päässyt livahtamaan omistajiltaan karkuun oven raosta.

Omistajat olivat huudelleet 2-vuotiasta Iivaria ulkona, ja noin 20 minuutin päästä se oli laahustanut pihaan yltä päältä veressä.

– He olivat järkyttyneitä ja ajattelivat, että Iivari oli jäänyt auton alle, Iivarin Hynnisille lahjoittanut Samu Kemppi kertoo.

– Koska lähimpään päivystävään eläinlääkäriin oli niin pitkä matka, niin he päättivät, että menevät aamulla paikallisen eläinlääkärin luo.

Aamulla eläinlääkäri tutki koiran, ja sanoi, että näytti siltä, että sitä on ammuttu. Koira vietiin suuremmalle paikkakunnalle röntgenkuviin.

– Kuvissa näkyy luoti ja hauleja ympäri koiraa, Kemppi kertoo.

"Todennäköisesti mennyt jonkun pihaan..."

Kemppi antoi koiran lahjaksi eläkkeellä olevalle tuttavapariskunnalleen parisen kuukautta sitten. Iivari on keskikokoinen rescue-koira, jossa on sekaisin ajokoiraa ja saksanpaimenkoiraa.

Kemppi myöntää, että koiralla on ollut välillä taipumusta karkailuun, mutta tarkoituksella sitä ei ole pidetty vapaana, vaikka sen koti onkin haja-asutusalueella.

– Todennäköisesti sen on mennyt jonkun pihaan ja sitten sitä on ammuttu, Kemppi arvelee.

– Iivari on todella kiltti koira. Se on myös tosi arka, joten se ei uskalla mennä lähelle ketään outoa ihmistä tai eläintä. Ja vaikka se olisikin mennyt jonkun pihaan, niin ei se oikeuta ampumaan toisten perheenjäsentä.

Hengenvaara ei ole ohi

Tällä hetkellä Iivari on kotonaan Puumalassa, ja eilen illalla se jo tassutteli hetken aikaa omalla pihalla.

– Sen olo ja erityisesti takajalat ovat tosi heikot, Kemppi toteaa.

Vaara ei ole suinkaan ohi, sillä eläinlääkäri ei saanut poistettu koirasta luotia eikä hauleja.

– Hauleja on ympäri koiraa, ja jos ne liikahtavat, niin siinä voi sitten lähteä henki. Eläinlääkäri oli kuitenkin sitä mieltä, ettei koiraa kannata lopettaa, Kemppi kertoo.

Kempin mukaan asiasta on ilmoitettu poliisille välittömästi sen jälkeen, kun selvisi, että koiraa on ammuttu ja Hynniset ovat aikoneet tehdä asiasta tänään rikosilmoituksen.

MTV Uutiset on nähnyt eläinlääkärin lausunnon, jossa kerrotaan, että koiralla oli kaulassa ja niskassa hauleja. 

Lue myös:

    Uusimmat