Mainos

Kaksi amerikkalaista myrkytetty Moskovassa

Naiset olivat lomailemassa Moskovassa. He olivat muuttaneet Neuvostoliiton aikoina 1980-luvulla Yhdysvaltoihin. Outo myrkytystapaus on herättänyt runsaasti huomiota sekä Yhdysvalloissa että Venäjällä.

Amerikkalainen lääkäri ja hänen tyttärensä ovat moskovalaisessa sairaalassa hoidettavana myrkytyksen vuoksi. Lääkäreiden mukaan he ovat saaneet tallium-myrkytyksen.

Kyseessä on erittäin myrkyllinen metalli, jota käytetään yleensä tuholaisten torjunnassa. Se on suosittu myös salamurhaajien keskuudessa. Naiset on tiettävästi myrkytetty viime kuussa Moskovassa ja he ovat olleet sairaalassa helmikuun lopulta saakka.

Tohtori Marina Kovalevsky, 49, ja hänen tyttärensä Yana, 26, ovat kuitenkin toipumassa.

- He olivat hyvin vakavassa tilassa, kun heidät tuotiin tänne, Sklifosovski-klinikan ylilääkäri Viktor Kaznatshejev kertoi International Herald Tribune -lehdelle.

Naiset muuttivat silloisesta Neuvostoliitosta Yhdysvaltoihin 80-luvulla ja he olivat Moskovassa lomamatkalla.

Myrkytystapaus on herättänyt huomiota sekä Yhdysvalloissa että Venäjällä, koska sillä on yhteisiä tekijöitä niin sanotun Litvinenko-mysteerin kanssa. Myrkytykseen Britanniassa kuolleen ex-vakoilijan uskottiin ensin kärsineen tallium-myrkytyksestä ennen kuin hänellä todettiin radioaktiivisesta poloniumista aiheutunut myrkytys.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.