Kajaanissa tulipalo lämpövoimalaitoksen kattilasiilossa, paloa ei ole saatu rajattua

Pelastuslaitos pyrkii estämään palon leviämisen voimalaitosrakennukseen. Palo ei aiheuttanut aamuyöstä vaaraa tai savunmuodostusta tehdasalueen ulkopuolelle.

Kajaanissa Kainuun Voiman lämpövoimalaitoksen kattilasiilossa on syttynyt tulipalo, jota ei ole saatu täysin sammumaan tai rajattua, kerrotaan Kainuun pelastuslaitokselta STT:lle aamuyöstä ennen kello viittä.

Pelastuslaitoksen tilannekeskuksen mukaan siilossa on kattilaan menevää polttoainetta kymmeniä tai satoja kuutioita, ja siiloa kuvaillaan kohtuullisen isokokoiseksi. Lisäksi siilo on tilannekeskuksen mukaan hankalahkossa paikassa.

Toistaiseksi ei ole tietoa, vaikuttaako tulipalo energian saantiin. Palo ei sen sijaan aiheuttanut aamuyöstä vaaraa tai savunmuodostusta tehdasalueen ulkopuolelle.

–  Pysytään toistaiseksi ainakin porttien sisäpuolella, tilannekeskuksesta kerrottiin aamuyöstä.

Pelastuslaitos kertoo jatkotiedotteessa, että se pyrkii estämään palon leviämisen voimalaitosrakennukseen. Sammutustyöt jatkunevat vielä sunnuntaina päivälläkin.

Hälytysvastetta nostettiin kesken sammutustöiden

Rakennuspalosta tuli alkujaan ilmoitus keskisuurena rakennuspalona, mutta se päivittyi sittemmin suureksi rakennuspaloksi.

Tilannekeskuksen mukaan vastetta nostettiin, jotta sammutustöihin saataisiin lisää väkeä ja yksiköitä. Jatkotiedotteen mukaan hälytysvasteen nostamisella pyritään turvaamaan pelastustoimen jatkuvuus ja toimintakyky pitkittyneessä tehtävässä.

Aamuyöstä ennen kello viittä palopaikalle oli tilannekeskuksen mukaan hälytettynä 13 pelastusyksikköä.

Tulipalon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Lue myös:

    Uusimmat