Mainos

Kaivosteollisuus: Uraanikohu uhkaa alan tulevaisuutta

Kaivosteollisuus moittii kauppa- ja teollisuusministeriötä hitaudesta uraanikaivoksiin liittyvässä päätöksenteossa.

Kaivosteollisuus pelkää, että nykyinen uraanikeskustelu uhkaa koko alan tulevaisuutta Suomessa.

Kaivosalan mukaan jopa 2000 uutta työpaikkaa on vaarassa uraanipelon sekä kauppa- ja teollisuusministeriön hitaan päätöksenteon vuoksi.

MTV:n uutisten mukaan yritysten usko ministeriön kykyyn hoitaa kaivospolitiikkaa horjuukin pahasti.

Kaivosalan mukaan lupaavia kaivoshankkeita on runsaasti ja malmien hinnat korkealla, mutta asiat eivät etene. Ala valittaakin, että poikkeuksellisen hyvä suhdannetilanne uhkaa karata käsistä.

Uraanikaivosten vastustajat esillä

Uraanikaivosten vastustajat marssivat eri puolilla maata, mutta uraanin etsinnän puolustajista julkisuuteen ei ole uskaltautunut juuri kukaan.

- Siellä on perusteettomilla ja osittain ihan täysin väärillä väittämillä ikään kuin mustamaalattu koko kaivannaisteollisuutta ja kaivosteollisuutta, väittää puheenjohtaja Lauri Siirama Kaivannaisteollisuusyhdistyksestä.

Metalliliittokin puolustaa kaivosalaa ja on huolissaan investointien siirtymisestä ulkomaille. Kysymys on liiton mukaan noin 2000 uudesta työpaikasta.

- Pitää lähteä voimakkaasti siitä että se on elinkeinopoliittinen näkökulma kaivoslain uudistamisessa. Ympäristö- ja luonnonsuojelukysymykset voidaan muidenkin lakien puitteissa selvittää ja haastaa luonnonsuojelujärjestöt mukaan, toteaa puheenjohtaja Erkki Vuorenmaa Metallityöväen liitosta.

Kaivosala on tuskastunut erityisesti siitä, ettei sen asiantuntemusta oteta kauppa- ja teollisuusministeriössä vakavasti. Lupaavia kaivoshankkeita on runsaasti ja malmien hinnat korkealla, mutta asiat eivät etene, kaivosala valittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.