Kaivosmies Tom skeittaa Australian halki: "Koronapandemian aikana aloin potea mökkihöperyyttä ja tylsistyin"

Kaivosmies Tom skeittasi Australian halki: ”Koronapandemian aikana aloin potea mökkihöperyyttä ja tylsistyin” 3:14
Videolla Tomin kuvaamaa materiaalia hänen pitkältä reissultaan.

Australialaismieheltä loppuivat työt koronapandemian takia ja hän rentoutui skeittaamalla. Harrastus muuttui pikkuhiljaa mantereen ylittäneeksi seikkailuksi.

Skeittaus tulee olemaan uusi kilpailtava laji olympialaisissa tulevana kesänä ja tulee luultavasti tutuksi monelle uudelle katsojalle. Monelle voikin tulla yllätyksenä, miten kätevää rullalautailu paikasta toiseen voi olla. Se ei ole siis pelkästään temppuilua varten.

Australialaismies vei skeittaamisen kuitenkin askeleen verran pidemmälle. Tom Drurylla kävi nimittäin aika pitkäksi koronapandemian myötä.

– Koronapandemian aikana aloin potea mökkihöperyyttä ja tylsistyin. Aloin skeittaamaan joka päivä hiukan kauemmas kotoa ihan vain puhdistaakseni ajatuksiani, Ton kertoo.

Matkat pidentyivät ja lopulta 28-vuotias Tom ei palannutkaan enää kotiin. Nyt Tom on matkalla skeittilaudallaan yli 4000 kilometrin päähän, Australian halki. Matka käynnistyi eteläistä Melbournesta ja päättyy pohjoiseen Cairnsin kaupunkiin Pohjois-Australiassa.

– Etsin kaiketi vain uusia seikkailuja, hän kertoo.

Matka on antanut Tomille aikaa pohtia omaa elämäänsä ja tutustua tarkemmin kotimaahansa skeittilaudan selästä käsin. Hän on lähtöisin pikkukaupungista, jossa hän työskenteli kaivosmiehenä.

Vaaroja matkassa

Matkalle on mahtunut pari selkkaustakin. Yllä olevalla videolla Tom esimerkiksi kohtasi valtavan pytonkäärmeen aterioimassa keskellä tietä.

Joinakin päivinä matkaa taittuu jopa sadan kilomerin verran Australian läkähdyttävässä kesäsäässä. Tom kertoo, että jotkut päivät ovat olleet yksinkertaisesti brutaaleja. Levähdyspaikat ovat harvassa Australian erämaassa, jossa porottavalta auringolta suojaavan varjonkin löytäminen saattaa olla lähes mahdoton tehtävä.

– Minun täytyi kantaa päivän vesiannosta selässäni, Tom kertoo matkansa haastavista olosuhteista.

"Ihmiset varoittelivat"

Tom on tähän mennessä kuluttanut pitkän matkansa aikana kuudet kenkäparit ja lautansa renkaat hän on vaihtanut neljästi. Tomin matkaa voi seurata hänen Instagramistaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Lähtiessäni tälle matkalle ihmiset varoittelivat minua vain asioista, jotka saattavat mennä pieleen, Tom kertoo.

Matkallaan hän haluaa myös tehdä hyvää ja kerää rahaa hankkeseen, jonka tarkoituksena on avata ensimmäinen skeittiparkki Laosiin.

Matka mantereen halki on kasvattanut miehen itseluottamusta ja hän uskookin, että jatkossa aikoo rohkeammin tavoitella unelmiaan ja etsiä uutta työtä. Vastaavanlaista matkaa hän ei kuitenkaan aio enää koskaan tehdä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat