Mainos

Ilotulitteita savustuspöntössä parvekkeella räjäytellyt vapun viettäjä säikytti Pomarkussa, meno vilkastumassa isoissa kaupungeissa

Vapun vietto on poliisin mukaan vilkastumassa Helsingissä ja Turussa. Kolea sää hillitsee juhlintaa pohjoisempana.

Helsingin poliisista kerrotaan vapun vieton vilkastuneen. Juhlinta keskittyy rautatieaseman alueelle ja Kaivopuistoon, jossa on paikalla tuhansia ihmisiä.

Ylikomisario Jere Roimun mukaan poliisi on selvittänyt illan mittaan joitakin tappeluita.

Alkuillasta perinteikkään Havis Amanda -patsaan eli Mantan lakitusta saapui katsomaan poliisin arvion mukaan 35 000 ihmistä. Roimun mukaan suuren mittaluokan tapahtumat näkyvät myös poliisin varautumisessa.

– Viimeaikaiset tapahtumat maailmalla ovat aiheuttaneet sen, että meidän pitää ottaa huomioon uusia uhkakuvia, vaikkei ole minkäänlaista varsinaista uhkatilannetta.

Roimu sanoo poliisin eristäneen Kauppatorin alueen keskeiset väylät lakituksen aikaan.

"Sää on paras poliisi"

Lounais-Suomessa vietetään niin ikään vilkastuvaa iltaa ja poliisilla on useita tehtäviä käynnissä. Iltakahdeksan jälkeen poliisi meni usean partion voimin Pomarkussa asuntoon, josta oli ilmoituksen mukaan kuulunut laukausten ääniä. Paikalta tavattiin poliisin vanha tuttu, joka oli räjäytellyt ilotulitteita parvekkeella olleessa savustuspöntössä.

Oulussa vapun vietto on jatkunut rauhallisena. Vanhempi konstaapeli Mikko Vuorio Oulun johtokeskuksesta kertoo neljän asteen lämpötilan ja pienen vesisateen pitäneen juhlakansan maltillisena ja harvalukuisena.

– Ei huomaa, että olisi vappu. Sää näyttää olevan paras poliisi, Vuorio naurahtaa.

Myös Itä-Suomessa kolea sää on rauhoittanut vapun juhlintaa. Rikoskomisario Markus Taskinen kertoi aiemmin illalla, että poliisilla on ollut tehtäviä saman verran kuin tavallisena viikonloppuna.

Tampereella poliisi kertoo vapun vieton sujuvan rauhallisesti. Iltapäivällä alkanut noin viidenkymmenen ihmisen kadunvaltaus päättyi Rongan tunnelissa iltayhdeksän jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.