Kaisa Mäkäräinen otti tietoisen riskin voittoisassa kisassa: ”Aikamoinen taistelu, mutta se kannatti”

Ampumahiihtokauden ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa ottanut Kaisa Mäkäräinen kertoo pystyammunnan onnistumisen olleen varsin hilkulla.

Mäkäräinen oli suorastaan ylivoimainen Saksan Oberhofin 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa lyötyään toiseksi sijoittuneen Norjan Tiril Eckhoffin reilun puolen minuutin erolla.

Kisan ratkaissut pystyammunta aiheutti kuitenkin Mäkäräiselle epävarmoja hetkiä tuulisissa olosuhteissa.

– Aikamoinen taistelu oli molemmilla pystyillä, mutta se kannatti. Etukäteen on vähän vaikea tietää, että kannattaako odottelu tuommoisessa tuulessa. Jos alkavat jalat täristä, niin se ei kannata, mutta sen puolesta pärjäsin hyvin molemmat pystyammunnat, Mäkäräinen kertoi kisan jälkeen.

– Makuullakin oli sen verran tuulta, että sai tehdä korjauksia, mutta kohdistuksessa pääsi aika hyvin kiinni siihen, mihin luodit menevät erilaisissa olosuhteissa, hän jatkoi.

Kauden ensimmäinen palkintosija toi Mäkäräiselle jo uran 28. maailmancupin osakilpailuvoiton. Kausi jatkuu jo keskiviikkona Saksan Ruhpoldingissa, mutta suomalaisen lähtö sinne on vaarassa.

–  Olen erittäin tyytyväinen tähän vetoon. Hiihdosta oli paras puhti poissa, eilisillasta asti oli jo pikkasen huono olo ja nyt varsinkin kisan jälkeen on tosi heikko happi.

– Toivotaan, ettei mitään pahempaa tautia iske päälle. On kyllä vähän sellaisia merkkejä ilmassa. Ilmeisesti sen verran herkässä kunnossa on, että kaikki pöpöt meinaavat tarttua matkaan, vaikka on kuinka huolellinen, Mäkäräinen harmitteli.

– Aika tiuhalla tahdilla tulevat seuraavat kisat. Ei pitkäksi aikaa pysty jäädä voitosta nauttimaan, mutta kyllä se tuntuu vielä tosi hyvälle.

Lue myös:

    Uusimmat