Kainuussa joukkoaltistumisia koronalle – Puolangalla ryhdyttiin toimenpiteisiin korkean tarttumisriskin vuoksi

3:21
Joensuussa 500 karanteeniin koronan takia – kaupungissa kiihtymisvaihe, tauti lähti nuorten harrastustoiminnasta

Kainuussa on tapahtunut viikonlopun aikana joukkoaltistumisia, kertoo Kainuun sote tiedotteessaan. 

Sekä Puolangalla että Kajaanissa on todettu kaksi koronavirustartuntaa. Molemmissa kunnissa koronavirustartuntoihin liittyy joukkoaltistuminen, vaikkakaan tapaukset eivät liity toisiinsa. 

Kainuun soten mukaan tartunnoilla ei ole yhteyttä Vuokatin viimeviikkoisiin tartuntoihin, joita on todettu urheilijoilla. 

Kajaanin kaksi koronatartuntaa liittyvät Oulun Stora Enson tartuntoihin, ja tartuntojen vuoksi 30 henkilöä on asetettu karanteeniin. 

Puolangalla ryhdyttiin toimiin koronatartuntojen vuoksi

Toinen Puolangalla tartunnan saaneista on tiedotteen mukaan ollut tartuttava 16. marraskuuta alkaen. Sairastunut henkilö on liikkunut Puolangan ja Oulun alueella, mutta tartunnan lähde ei ole toistaiseksi tiedossa. 

Toinen sairastuneista oli viettänyt aikaa Puolangalla Pub Musta Kissassa viikonlopun aikana. 

Puolangalla kaikkiaan 30 henkilöä on asetettu karanteeniin, joskin jatkotartuntojen riskiä pidetään verrattain korkeana. 

Tämän vuoksi Puolangan yläkoulun ja lukion oppilailla ja henkilöstöllä on vahva maskisuositus. Lisäksi esimerkiksi kansalaisopiston toiminnot ovat toistaiseksi suljettuina. Myöskään vierailut hoivayksiköissä eivät ole tällä hetkellä sallittuja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja