Kainuun koronatilanne synkkenee nyt huolestuttavasti – 13 tartuntaa ja yli 100 altistumista: "Lähikontakteja ikäihmisten kanssa suositellaan välttämään"

7:17
Kainuussa kymmenet ovat altistuneet koronavirukselle – sote-kuntayhtymän johtaja kertoi aiemmin päivällä tilanteesta

Kuhmossa perjantaina todetusta laajasta korona-altistuksesta on tähän mennessä löytynyt jo 13 koronatartuntaa ja yli 100 altistumista.

Kainuun sote tiedottaa, etttä tartunnan saaneista 12 on kuhmolaista ja yksi Kajaanista. Kaikki sairastuneet ovat aikuisia ihmisiä. 

Altistumisia on myös muissa Kainuun kunnissa, Kuhmon lisäksi ainakin Kajaanissa ja Sotkamossa, mahdollisesti myös muissa kunnissa. 

Kainuun sote tiedotti aiemmin, että yksi altistumispaikka oli Tuupalan koulu. Koulun kaikki altistuneet on tavoitettu ja tähän mennessä koronatartuntoja ei ole ilmennyt altistuneiden joukossa koulun piirissä.

 Kainuussa on tehty viime viikkoina koronatestejä noin 200-300 kpl vuorokaudessa ja ensimmäiset positiiviset löydökset ovat perjantailta, jonka myötä altistumisia ja koronatapauksia on paljon.

– Viikkojen nollatulokset ja nyt paljastunut rypäs kertoo että kaikki hengitystieoireiset eivät ole mahdollisesti tulkinneet oireitaan koronaksi ja hakeutuneet testiin, todetaan tiedotteessa. 

Kainuun sote kehottaa, että mikäli henkilö tietää olleensa tekemisissä koronakaranteeniin määrätyn henkilön kanssa, noudattaa hän erityistä varovaisuutta  liikkuessaan kodin ulkopuolella sekä tarkkailee vointiaan erityisen tarkkaan ja hakeutuu matalalla kynnyksellä koronatestiin, mikäli oireita ilmenee.

Kainuun sote myös suosittelee, että lähikontakteja ikäihmisten kanssa vältetään seuraavan viikon aikana koko Kainuun alueella.

Kaikki ryhmämuotoinen toiminta Kuhmossa perutaan ensi viikon ajaksi.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja