Kainuun koronaalto näyttää helpottuvan – viikonloppuna ei uusia tartuntoja ja sadan koronakaranteeni päättyy

5:20
MTV Uutiset raportoi Kuhmosta, jossa iso osa Kainuun koronatartunnoista havaittiin.

Koronatilanne näyttää helpottuvan Kainuun alueella Kuhmossa ilmenneen tartuntaryppään jälkeen, kertoo Kainuun sote.

Kuluvan viikonlopun aikana saaduissa testituloksissa ei ole havaittu uusia koronavirustartuntoja. Kainuun sote kiittää koronatilanteen helpottumisesta nopeasti aloitettuja sulkutoimia Kuhmon kaupungissa ja altistuneiden tehokasta jäljitystä.

– Lähiviikkojen aikaan on mahdollisesti odotettavissa joitakin samaan ryppääseen liittyviä yksittäisiä tartuntoja, mutta varsinainen epidemia on toistaiseksi ohi. Karanteenissa on tällä hetkellä noin 200 henkilöä, määrä puolittuu viikon loppuun mennessä, kuntayhtymä kertoo tiedotteessaan.

Valtaosa Kainuun tartunnoista Kuhmossa

Kuhmossa viime viikon perjantaina ilmenneestä korona-altistumisesta on toistaiseksi löytynyt 25 koronatartuntaa. Tartunnoista 23 todettiin Kuhmossa, yksi Sotkamossa ja yksi Kajaanissa.

Kuhmoa lukuunottamatta Kainuun sote purkaa maanantaina vierailukiellot vanhustenhoidon hoitokodeissa ja hoivayksiköissä. Kuhmossa vierailukielto on lisäksi voimassa useissa muissa terveys- ja sosiaalipalveluissa ainakin viikon loppuun. Kuntayhtymä myös suosittelee välttämään kotivierailuja yli 70-vuotiaiden luona.

Kuntayhtymän pyrkimyksenä on, että Kuhmossa ja muualla Kainuussa on palattu normaaliin palveluiden ja toimitojen osalta viikon kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja