Koronatilanne pahenee Kainuussa: Tartuntamäärä nousi kuuteen, altistuneita useita kymmeniä – kaikki kunnat aloittavat kansalaismaskien jakamisen viimeistään maanantaina

7:17
Miten paha koronatilanne on Kainuussa, jossa kymmenet ovat altistuneet virukselle? MTV Uutiset Live haastatteli Kainuun sote-kuntayhtymän johtajaa.

Kainuussa uusien koronatartuntojen määrä on noussut kuuteen ja altistuneita useita kymmeniä, Kainuun sote kertoo tiedotteessaan.

Kuhmossa todettiin perjantaina useita toisiinsa liittyviä uusia koronavirustapauksia. Todettuja tartuntoja on yhteensä kuusi, joista viisi Kuhmossa ja yksi Kajaanissa.

Altistuneita on varmuudella yli 50. Kaikki koronaan sairastuneet henkilöt ovat aikuisia ja työskentelevät eri työpaikoilla.

Kainuun sote tiedotti perjantaina, että yksi altistuspaikoista on Tuupalan alakoulun puukoulun puoli. Siellä altistuneita on alle 10. Valtaosa altistustapauksista on tapahtunut siis muualla.

Lauantaihin mennessä melkein kaikki virukselle altistuneet on tavoitettu, ja heihin on oltu yhteydessä. Oireettomat altistuneet henkilöt on asetettu tartuntatautilain mukaiseen kotikaranteeniin ja oireiset on ohjattu koronatestiin. 

Altistuneisiin lukeutuu sekä lapsia että aikuisia. Hoitolaitoksissa altistumisia ei ole tapahtunut.

Kaikki kunnat alkavat jakamaan maskeja

Perjantaista alkaen Kainuun sote suosittelee koko maakunnan alueelle kasvomaskien käyttöä. Maskeja olisi hyvä pitää tilanteissa, jossa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Kuntien tehtävä on huolehtia, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat saavat maskit ilmaiseksi. Kaikki Kainuun kunnat jakavat asukkailleen ilmaisia maskeja. Kuhmossa maskien jakelu käynnistyi jo perjantaina ja Kajaanissa se alkaa maanantaina.

Myös Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollossa aloitetaan hengityssuojainten käyttäminen potilas- ja asiakastyössä.

Harrastustoiminnan peruuttamista suositellaan

Kainuun sote ja Kuhmon kaupunki suosittelevat, että kuhmolaisten harrastustoiminta peruutettaisiin ensi viikolta, jotta kaikki altistuneet saataisiin tavoitettua.

Kuhmon kaupunki peruu kaikki ensi viikon ryhmätoiminnat. Lisäksi kuntien välistä matkustamista suositellaan välttämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja