Kainuuseen jopa -30 astetta, ajokeli huononee etelässä ja lounaassa

Lumisade ja pöllyävä lumi heikentävät ajokeliä maan etelä- ja lounaisosassa tänään ja huomenna. Kainuun suunnalla voidaan mitata yli 30 asteen pakkaslukemia.

Lumisateet alkavat lounaassa iltapäivällä. Pääkaupunkiseudulla ja Turun alueella lumisade alkaa illan aikana. Ajokeli huononee Etelä- ja Lounais-Suomessa.

– Luvassa on kuivaa ja pöllyävää pakkaslunta, joten se heikentää näkyvyyttä liikenteessä. Lumisade jatkuu maan eteläosassa huomiseen iltapäivään asti, ennustaa MTV3:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Sää on tänään selkeää Lapin alueella. Lämpötilat ovat Lapissa -15…-25 asteessa, etelän pilvisillä alueilla -10 asteen lauhemmalla puolella. Yön ja keskiviikon aikana Kainuun seudulla voi olla pakkasta yli 30 astetta.

Selkeän sään alue leviää huomenna Lapista etelämmäs aina maan keskiosaan asti ja pakkanen kiristyy. Lapissa puolestaan pilvistyy luoteesta alkaen ja kovimmat pakkaset hellittävät torstaihin mennessä.

Maan eteläosassa lämpötilat ovat keskiviikkona -10 asteen tienoilla, torstaina jo -15 astettakin on mahdollinen.

Talven tähän asti kylmin lukema on -34,7 astetta. Se mitattiin Kuusamossa 20. joulukuuta.

Sadetutkan ja paikkakuntakohtaiset ennusteet löydät MTV3:n sääsivustolta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa tiesää ja kelikamerat.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat