Samoojan kuntoutuskodissa jälleen tartuntoja: Kuudella työntekijällä koronavirus

Koronatilanne Samoojan kuntoutuskodissa ei ota hellittääkseen: Kainuun sotealue kertoo tiedotteessaan, että kuntoutuskodin kuudella työntekijällä on todettu koronavirustartunta.

– Tartunnat ovat peräisin vuoden vaihteessa todetusta ketjusta, jossa kuntoutuskodin asukas oli sairastunut saatuaan tartunnan vierailleelta henkilöltä. Kolmesta sairastuneesta asukkaasta yksi on jo parantunut, yhtä hoidetaan kuntoutuskodissa ja yksi on tällä hetkellä sairaalahoidossa, kerrotaan tiedotteessa.

Kaikki kuntoutuskodin työntekijät on testattu koronaviruksen varalta. Yhteensä 20 työntekijää ja heidän lähipiirinsä  on myös asetettu karanteeniin varotoimena.

–  Muita Samoojan asumispalveluyksikön asukkaiden tai työntekijöiden kanssa joulun jälkeen tekemisissä olleita pyydetään hakeutumaan koronavirustestiin matalalla kynnyksellä mikäli hengitystie- tai vatsatauti- tai muita koronaan viittaavia oireita ilmenee, tiedotteessa muistutetaan.

–  Etukäteen ei voi tietää kuka tai miten herkästi tartunnan voi saada, joten ainoa keino on noudattaa annettuja suojausohjeita. Olemme erikseen antaneet lisäohjausta henkilökunnalle infektiohygieniasta, mutta virus on tässä meitä vahvempi, toteaa Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari.

Riskiryhmien suojaamiseksi muistutetaan, että hoito- ja hoivayksiköissä ja ikääntyneiden luona tulee vierailla harkintaan käyttäen, vain oireettomana sekä suojaustoimia noudattaen.

Viikonlopun aikana koronatartuntojen määrä on kääntynyt nousuun Kainuun sotealueella. Epidemian pysymiseksi perustasolla asukkaita pyydetään edelleen noudattamaan kaikkia ohjeita ja suosituksia.

– Kainuussa on voimassa aluehallintoviraston määräys enintään 20 henkilön kokoontumisrajoituksesta yleisten tilaisuuksien ja kokousten järjestämisessä, jonka lisäksi vastaavaa suositellaan vahvasti myös yksityistilaisuuksissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja