Ennennäkemätön skandaali: Hakkeri julkaisi lähes sata pelivideota tulevasta GTA 6:sta – kehittäjä Rockstar "äärettömän pettynyt"

Pelistudio Rockstar on joutunut historiallisen massiivisen tietomurron uhriksi. Salassapidettävää materiaalia käsiinsä saanut hakkeri julkaisi keskustelufoorumilla yli tunnin edestä pelikuvaa tulevasta GTA 6 -pelistä. Rockstar on vahvistanut vuodetun pelikuvan olevan aitoa.

Grand Theft Auto -pelisarjan kuudennen osan kerrottiin alkuvuodesta olevan kehityksessä, mutta itse pelistä Rockstar ei ole paljastanut mitään yksityiskohtia. Tyypillisesti tietoa tämän luokan peleistä tihkuu kehittäjältä tippa kerrallaan, mutta nyt informaatiota on julkaistu kehittäjän kannalta karmeimmalla mahdollisella tavalla aivan poikkeuksellisen kokoluokan tietomurrossa.

GTA Forums -keskustelupalstalle vuodettiin viikonloppuna yli tunnin verran pelikuvaa kehityksessä olevasta GTA 6:sta. Vuodettuja videoita ja kuvakaappauksia oli yli 90 kappaletta, ja kyseessä onkin yksi peliteollisuuden kaikkien aikojen suurimmista tietomurroista.

Rockstar ja sen emoyhtiö Take-Two ovat sunnuntaista lähtien sammutelleet tulipaloja ympäri internetiä ja pyrkineet saamaan esimerkiksi YouTubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin levitetyt videot pois jakelusta. Urakka on kuitenkin valtaisa, sillä videot leviävät koko ajan yhä laajemman yleisön silmien eteen, ja monet jakavat niitä edelleen eteenpäin.

GTA 6 sijoittuu ainakin osittain Vice Cityyn

Vuonna 2008 julkaistu sarjan neljäs osa teki paluun New York Citya imitoivaan Liberty Cityyn, ja vuoden 2013 megajulkaisu GTA V palasi Los Angelesin mukaan mallinnettuun Los Santosiin. Sarjan kuudennen osan onkin arveltu sijoittuvan kuvitteelliseen Floridaan ja ennen kaikkea Miamin kaltaiseen Vice Cityyn, ja tuoreen vuodon perusteella tämä myös pitää paikkansa.

Vuodetuilla videoilla nähdään muun muassa metrovaunu, jonka kyljessä oleva teksti viittaa siihen, että kyseessä on Vice Cityn kaupungin metrojärjestelmä.

Videoilla pelataan sekä nais- että mieshahmoilla, mikä vahvistaa Bloombergin toimittajan Jason Schreierin aiemmat tiedot siitä, että pelisarja saa historiansa ensimmäisen naispäähahmon. Schreierin mukaan kyseessä tulee olemaan Bonnie & Clyde -tyyppinen asetelma, jossa parivaljakko tehtailee rikoksia ainakin jossain määrin yhdessä. Tätä näkemystä tukee myös vuodetuilla videoilla nähtävä kohtaus, jossa kaksikko ryöstää ravintolan.

Valtaosa vuodetuista videoklipeistä on vain muutaman sekunnin mittaisia pätkiä, jotka on kuvattu pelin testiympäristöstä, ja ne on mahdollisesti tarkoitettu havainnollistamaan pelistä löydettyjä bugeja. Pelin kehitys käynnistyi Bloombergin mukaan vuonna 2014, ja ainakin osan vuodetuista videoista epäillään olevan vuodelta 2017.

Viivästyykö kehitys?

Massiivisen vuodon on arveltu hidastavan pelin kehittämistä, sillä hakkeri-iskulla on mahdollisesti vaikutuksia Rockstarin työskentelytapoihin ja muun muassa etätyöhön. Yhtiö kuitenkin julkaisi itse maanantaina tiedotteen, jonka mukaan kehitystä jatketaan normaalisti, eikä viivästyksiä aiheudu.

– Olemme äärettömän pettyneitä, että tietoa seuraavasta pelistämme on jaettu teille tällä tavoin, Rockstar totesi julkisessa lausunnossaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Montako tuntia pelaamista päivässä on"normaalia"? Moni haikailee tiettyä aikarajaa – tästä syystä sellaista ei voi antaa 1:50
KATSO MYÖS: Montako tuntia pelaamista päivässä on normaalia? Moni vanhempi haluaisi asettaa jälkikasvulleen selkeän aikarajan pelaamiseen, mutta psykologi Terhi Mustonen sanoo, miksei sellaista ole olemassa.

Mitä vuodot paljastivat?

  • Peli sijoittuu ainakin osittain Vice Cityyn
  • Pelattavia hahmoja on ainakin kaksi, ensimmäistä kertaa myös nainen
  • Peli sijoittuu nykypäivään

Grand Theft Auto 6:n julkaisun on arveltu tapahtuvan huhtikuun 2023 ja maaliskuun 2024 välillä. Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, miten tuore vuoto vaikuttaa kehitykseen.

Bloombergin aiemman raportin mukaan pelin julkaisu ennen vuotta 2024 vaikuttaa epätodennäköiseltä.

Lue myös:

    Uusimmat