Kaikkia rekkakuskien työtä arvostavia pyydetään toimimaan tällä viikolla näin: "Pieni ele, mutta suuri merkitys"

2-vuotiaan Johanneksen ja kuorma-autokuljettajan hellyyttävä kohtaaminen Oulussa 0:25
Kaksivuotias Johannes ja Hannu-isä kiittävät kuorma-autonkuljettajaa pienestä, mutta merkittävästä eleestä. Katso videolta hellyttävä kohtaaminen.

Epäpoliittinen ammattialajärjestö pyytää tienkäyttäjiä osoittamaan tällä viikolla kiitostaan raskaan liikenteen ammattilaisille.

Tällä viikolla vietetään kansainvälistä kuljettajan viikkoa. Sen tarkoituksena on innostaa ihmisiä osoittamaan arvostusta ammattikuljettajan tekemää työtä kohtaan.

Aiemmin kampanja on järjestetty toukokuun toisena perjantaina, mutta nyt se järjestetään toista kertaa peräkkäin koko arkiviikon mittaisena tempauksena.

Kuljettajan viikon takana on kansainvälinen kuljettajajärjestö UICR (Union Internationale des Chauffeurs Routiers), joka koordinoi toimintaa ympäri maailman. UICR ajaa ammattikuljettajien etuja yhdessä eri maiden jäsenjärjestöjensä kanssa.

Keltainen nauha sivupeiliin

Suomen suurin vapaaehtoisvoimin toimiva ammattialajärjestö Rahtarit ry kertoo tiedotteessaan, että kiitoksensa voi osoittaa tien päällä monin tavoin. Mikäli sen haluaa tehdä tempauksen virallisen ohjeistuksen mukaan, voi ajoneuvonsa vasempaan peiliin tai kävellessä vasempaan käsivarteen solmia keltaisen nauhan.

– Tämä on pieni ele, mutta sillä on suuri merkitys. Asiansa ajaa mikä vain keltainen nauha tai kangassuikale, joka pysyy kiinni peilinvarressa eikä peitä peilin näkymää, yhdistys opastaa.

Lähde: Rahtarit ry

Lue myös:

    Uusimmat