Kaikki suomalaisjoukkueet putosivat Eurooppa-liigan karsinnoissa – KuPS lähimpänä jatkopaikkaa

Kolmen suomalaisjoukkueen eurotaival päättyi torstaina. Ilves, KuPS ja FC Lahti putosivat Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. HJK jatkaa ainoana europeleissä.

Videolla Tulosruudun raportti FC Lahden ensimmäisestä osaottelusta. 

Tampereen Ilves kärsi 2-1 tappion vieraskentällä bulgarialaista Slavia Sofiaa vastaan. Kotijoukkue eteni yhteismaalein 3-1 jatkopeleihin. Tamperelaiset nousivat vielä Marius Noubissin maalilla tasoihin toisen puoliajan 55. minuutilla. Kuitenkaan tämä ei riittänyt, sillä vain minuutti myöhemmin Sofia meni jälleen kerran johtoon, ja nuo jäivät loppulukemiksi. 

– Parempi joukkue voitti. Tämä oli meille joukkueena ja monelle pelaajalle yksilöinä uusi kokemus. Taistelimme hyvin ja annoimme varmasti kaikkemme, mutta voimme oppia pelivauhdista ja teknisestä osaamisesta paljon. Jokaisesta päästetystä maalista löytyy vastustajan osaamisen lisäksi meidän heikkoja suorituksia, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. 

Kuopion Palloseura oli lähellä tehdä jymypaukun vieraskentällä kivikovaa FC Kööpenhaminaa vastaan. Joukkue meni johtoon 75. minuutin kohdalla Rasmus Karjalaisen maalilla, ja tämä tulos olisi merkinnyt jatkoaikaa ottelussa.

Kuitenkin perisuomalaiseen tapaan, tanskalaiset onnistuivat tasoittamaan ottelun vain kuusi minuuttia myöhemmin. Nämä jäivät loppulukemiksi, ja Kööpenhamina eteni jatkoon 2-1 yhteismaalein. KuPSin päävalmentajalla Jani Honkavaaralla jäi jossiteltavaa vastustajan tasoitusmaalista. 

– Rankki tuli siitä, kun Kööpenhaminan pelaaja juoksi Lum Rexhepin jalkaan. Olisi Lum voinut pelata tilanteen eri tavalla, mutta oliko tilanne kuitenkaan rankin arvoinen, Honkavaara sanoi Savon Sanomien haastattelussa ottelun jälkeen.

– Iso pettymys on päällimmäisenä mielessä, mutta totta kai seuraavana on ajatus siitä, kuinka hieno joukkue meillä on. Pelasimme kaksiosaisessa eurokamppailussa paremman pelin vieraissa, ja pistimme Pohjoismaiden mahtiseuran todella pulaan. Erot olivat joka tapauksessa pieniä, tänään jopa hämmästyttävän pieniä, Ensimmäisellä puoliajalla olimme todella hyviä, Honkavaara sanoi. 

Torstai-illan myöhäisottelussa FC Lahdella oli käytännössä tekemätön paikka, kun se oli hävinnyt ensimmäisen osaottelun kotonaan 3-0 lukemin. Lahtelaisten lievästä hallinnasta huolimatta, toinen osaottelu päättyi vieraskentällä 0-0 lukemiin, ja islantilainen Hafnarfjordur eteni seuraavalle kierrokselle. 

Lue myös:

    Uusimmat