Kaikki lähes 1,4 miljardia intialaista ostivat viime kuussa yhteensä 0 autoa

Intian sankka savusumu lentokoneesta kuvattuna 1:00
Tältä näytti savusumu Intiassa marraskuussa.

Uusien autojen myynti on ottanut osumaa ympäri maailman, mutta Intiassa se pysähtyi täysin. Siis kirjaimellisesti putosi nollaan. Vastaavaa ei ole tapahtunut milloinkaan aiemmin.

Koronavirusepidemia on tehnyt pahaa jälkeä sekä autoteollisuudelle että -kaupalle kaikkialla maailmassa. Mutta tiettävästi missään muualla vaikutukset eivät ole olleet niin rajut kuin Intiassa.

Business Todayn mukaan maailman toiseksi väkirikkaimmassa maassa ei myyty huhtikuussa yhtäkään uutta autoa. Syynä ovat koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseen tähtäävät erittäin tiukat rajoitustoimet, jotka ovat sulkeneet muun muassa autoliikkeet.

Traktoreita myydään yhä

Vaikka autoja onkin valmistettu ja viety ulkomaille, ovat vientiluvutkin varsin mitättömiä. Esimerkiksi Maruti Suzuki vei huhtikuussa maasta 632 ja Mahindra 733 autoa.

Käytännössä ainoat Intiassa huhtikuussa myydyt ajoneuvot olivat traktoreita ja muita maatalouden tarvitsemia työkoneita. Esimerkiksi Mahindra myi viime kuussa 4 716 traktoria.

Edessä tiukkoja aikoja

Vaikka rajoitukset tulevat aikanaan helpottamaan Intiassakin, ei autojen tuotantoa ja sitä kautta myyntiä saada käyntiin kovinkaan nopeasti. Business Todayn tietojen mukaan useat autovalmistajat kärsivät valmistuksessa tarvittavien osien puutteesta.

– Edessä ovat kovat ajat. Auton valmistaminen on hyvin monimutkainen prosessi, jossa vaaditaan tuhansia osia. Jos yksikin osa jää puuttumaan, ei autoa saada valmiiksi, Intian Hondan johtaja Rajesh Goel kertoi Business Todaylle.

Goelin mukaan valmistajat odottavat tällä hetkellä hallituksen ohjeita, mutta ovat alkaneet jo valmistautua rajoitusten päättymiseen.

– Kukaan ei pysty vielä sanomaan, milloin autoteollisuus saavuttaa jälleen normaalitilan.

Lue myös:

    Uusimmat