Kaikki irti kauneustuotteista – kokeile yllättäviä kikkoja

Rikkoutuneet luomivärit ja lähes tyhjät huulipunat ovat varmasti kaikille meikkaajille tuttuja ärsytyksen aiheita. Näillä vinkeillä saat kosmetiikkatuotteista hyödynnettyä viimeisetkin pisarat.

Luomiväreistä, poskipunista, ripsiväreistä ja rajauskynistä jää helposti iso osa käyttämättä, mikäli ne ovat rikkoutuneita tai kuivahtaneita. Meikkien käyttöikää voi pidentää ja meikkaamista helpottaa muutamalla kikalla.

Muista myös, että tuotteita voi joskus käyttää muuhunkin kuin siihen, mihin ne on alun perin suunniteltu.

Yllättävimmät kikat: Näin hyödynnät meikkisi

Huulikiilto: Rikkoutuneesta poskipunasta saat vaseliinin kanssa sekoittamalla huulikiillon.

Luomiväri: Jos kaipaat silmäluomiisi lisätehostetta, levitä pohjalle ensin vaseliinia ja vasta sitten luomiväriä. Meikistä tulee voimakkaampi ja sävystä syvempi. Mikäli luomiväri tai poskipuna on rikkoutunut, sen voi murskata muovipussissa kokonaan ja käyttää alkuperäiseen tarkoitukseensa puuterimuodossa.

Huulipuna: Kaiva huulipunan loppu pois puikosta ja laita jämät pieneen astiaan, kuten pillerirasiaan tai piilolinssikoteloon. Sulata sitä mikrossa kymmenen sekuntia ja laita sen jälkeen jäähtymään jääkaappiin. Jotta huulipunan saa levitettyä siististi, tarvitset erillisen siveltimen.

Rajauskynä: Jotta silmän- ja huultenrajauskynät eivät kuivuisi ja murentuisi, kokeile säilyttää niitä jääkaapissa.

Kynsilakka: Kynsilakkapullon lopun saa juoksevaksi muutamalla tipalla kynsilakanpoistoainetta. Jotta pullon pohjalta saa viimeisetkin lakat, kannattaa ostaa tavallista kynsilakkapullossa olevaa sutia pitempi suti.

Ripsiväri: Kuivahtaneen ripsivärin käyttöikää voi pidentää lämmittämällä purkkia hiustenkuivaajalla tai kuumalla vedellä. Muista kuitenkin, että tulehdusten välttämiseksi ripsivärin käyttöikä on korkeintaan kolmesta kuuteen kuukautta.

Meikin kesto: Jos meikki ei tunnu lämpimänä päivänä pysyvän kasvoilla, jäähdytä kasvojasi hetki avonaisen jääkaapin edessä ja yritä meikkaamista sen jälkeen uudestaan.

Hajuvesi: Hajuveden viimeisistä pisaroista voi tehdä helposti vartalosuihketta. Täytä pullo vedellä, ravista ja kaada suihkepulloon tai säilytä seosta hajuvesipullossa.

Lue myös:


AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja