Kahteen vakavaan lentoturmaan joutuneen Boeingin konemallin paluu siirtynee kesään

4:12
MTV Uutiset Live kertoi lokakuussa, että kymmenistä Boeingin lentokoneista löydettiin jälleen vikoja.

Lentokonevalmistaja Boeingin mainetta kahdessa eri lentoturmassa tahranneen 737 Max -konemallin paluu on yhtiön mukaan siirtymässä kuluvan vuoden kesään.

Koneelle sattui vajaan puolen vuoden aikana kaksi vakavaa onnettomuutta, kun Lion Airin kone putosi lokakuussa 2018 Indonesiassa ja Ethiopian Airlinesin kone maaliskuussa 2019 Etiopiassa.

Edellisessä kuoli 189 ja jälkimmäisessä 157 ihmistä. Kumpikin onnettomuus sattui pian nousun jälkeen.

Konemallin paluuajankohta siirtyi yhtiön mukaan useita kuukausia analyytikoiden arveluita myöhemmäksi. Boeingin arvion mukaan eri maiden lentoviranomaisten hyväksyntä 737 Maxin paluulle saadaan näillä näkymin kesä- tai heinäkuussa.

Kun tiedot viivästyksestä levisivät julkisuuteen, yhtiön osakekurssi lähti rajuun laskuun ennen kuin kaupankäynti keskeytettiin tilapäisesti Yhdysvalloissa.

Kaupankäynnin käynnistämisen jälkeen yhtiön osakekurssi oli yli neljä prosenttia miinuksen puolella.

Ilmailuviranomaiset eivät itse ole vahvistaneet tietoja. Yhdysvaltain ilmailuviranomainen FAA toisti, ettei se ole asettanut mallin hyväksynnälle aikataulua.

Virasto on arvostellut Boeingia liian aggressiivisista aikatauluista, joilla yhtiön katsotaan yrittävän painostaa viranomaisia antamaan nopean hyväksynnän koneen paluulle. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja