Mainos

Kahden nuoren miehen tempaus jää veronmaksajien maksettavaksi – lastenvaunut aiheuttivat suuroperaation

Kahden nuoren miehen tempaus aiheutti eilen massiivisen, mutta turhaksi osoittautuneen pelastusoperaation Helsingissä. Poliisista kerrotaan, että tapausta ei tutkita rikoksena. Myöskään pelastuslaitoksella ei ole asiassa vaateita, vaikka operaatiossa oli mukana muun muassa helikopteri ja sukeltajia.

Hätäkeskus sai kello 17.25 ilmoituksen, jonka mukaan Ruoholahdessa oli työnnetty lastenvaunut mereen.

Paikalle saapui neljä paloautoa, ambulanssi, kaksi poliisipartiota, pelastuslaitoksen sukeltajat, Rajavartiolaitoksen helikopteri sekä kaksi venettä. Vauvaa ei vedestä kuitenkaan löydetty, vaan pelastajat nostivat pohjasta ylös rikkinäiset, tyhjät lastenvaunut.

Helsingin poliisin yleisjohtaja, komisario Teemu Lappalainen kertoo, että poliisi ei enää selvitä asiaa, koska vaunut veteen heittäneet nuorukaiset olivat ennättäneet poistua paikalta ennen virkavallan saapumista.

– Näitä aina silloin tällöin tapahtuu. Tärkeintä oli nyt, ettei asia ollut sitä, miltä se alkuun näytti, hän sanoo.

Myöskään pelastuslaitoksella ei ole asiassa kummempia vaatimuksia siitäkään huolimatta, että tapaus työllisti runsaasti viranomaisten resursseja yli tunnin ajan. Helsingin pelastuslaitokselta kerrotaan, että turhista hälytyksistä laskutetaan vain automaattisten palohälytysten osalta.

Tapauksesta hätäkeskukseen ilmoitti sivullinen silminnäkijä, jonka arvion mukaan tekijät olivat noin 16-vuotiaita.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.