Hellepäivän surullinen päätös Espoossa vaati poliisitoimia: Päihtyneet aikuiset tulivat rannalle pikkulasten kanssa, lapset jäivät valvomatta veteen

4:57
MTV oli rantapelastajan mukana Hietaniemen uimarannalla – toimi näin, jos näet jonkun olevan hukkumaisillaan.

Espoon Lippajärvellä koettiin kauhistuttavia hetkiä sunnuntaina, kun uimarannalle saapui kolme aikuista voimakkaassa päihtymystilassa. Heidän mukanaan rannalle saapui myös kaksi pientä lasta ja kaksi aliravitun näköistä koiraa, joista toinen lähes hukkui.

Tilanteen nähnyt espoolaisnainen, Laura, kiinnitti rannalle tulleeseen seurueeseen välittömästi huomiota.

– Nämä aikuiset olivat vähintään humalassa. En tiedä voiko keskikaljasta mennä sellaiseen kuntoon, mutta päihtyneitä he olivat. Nainen tuli horjuen rantaan ja kaatuikin siinä. Hän ei pysynyt penkillä, Laura kertoo MTV Uutisille.

"Hurjan näköistä touhua"

Naisen mukana paikalle saapui myös kaksi päihtynyttä miestä.

– Kaikki olivat aivan kuutamolla. Se oli hurjan näköistä touhua.

– Heillä oli kaksi alle kouluikäistä pientä poikaa ja se kiinnitti ensimmäisenä huomion, että kumpikin talutti koiraa. Katsoin ensin, että onpa kummallista, että näin pienillä lapsilla on koirat.

Lapset olivat vedessä ilman valvontaa

Päihtyneiden aikuisten mukana tulleet pienet pojat olivat pian keskenään Lippajärven rantavedessä.

– Lapset olivat vedessä ilman vartiointia ja me muut aikuiset rupesimme katsomaan lasten perään. 

Lauran mukaan vesi Lippajärvessä on melko syvää jo rannan tuntumassa.

– Kun itse kahlaan siinä rannalla muutaman metrin, olen vedessä kaulaa myöten. Kyllä se äkkiä syvenee.

Toinen koirista meinasi hukkua

Kärsiä saivat poikien lisäksi myös mukana tulleet pienet chihuahua-koirat.

– Koirat olivat aluksi puussa kiinni ja ne söivät hiekkaa. Ne olivat todella aliravittuja ja läähättivät siinä helteessä. Sitten toinen pojista veti toisen koiran talutushihnasta mukanaan järveen ja koira meinasi hukkua.

Ulkopuoliset riensivät pelastamaan koiran, mutta päihtyneet koiranomistajat eivät edes huomanneet koko tilannetta.

Paikalle hälytettiin poliisi

Laura sai tarpeekseen ja soitti poliisille. Hätäkeskukseen soitettiin lopulta kaksi kertaa tapauksen tiimoilta.

– Irti päässeet chihuahuat ajautuivat vielä kahnaukseen isomman koiran kanssa. Meinasi tulla koiratappelukin. Poliisille soitti vielä yksi toinenkin nainen, kun humalaiset miehet yrittivät käydä koiran pelastaneen miehen kimppuun.

Lopulta paikalle saapui virkavalta selvittämään tilannetta.

– Poliisit tulivat siihen rannalle ja ottivat tämän porukan puhutteluun. He lähtivät kauemmas selvittämään tilannetta. Myöhemmin näin heidät vielä odottelemassa jotakin ja toivon, että lastensuojelua odottelivat.

– Lapset olivat aika itkuisia. Kaikenlaista näkee, mutta tämä oli kyllä astetta rajumpi tapaus, Laura summaa.

Laura ei ole täysin vakuuttunut siitä, olivatko paikalla olleet aikuiset lasten vanhempia, mutta asiasta käytiin keskustelua sosiaalisessa mediassa.

– Vanhempia epäiltiin kyvyttömyydestä valvoa lapsiaan uimarannalla. Ollessani paikalla poliisi kyseli juopuneiden papereita ja tilanne näytti rauhoittuneen, kirjoitti espoolainen mieshenkilö.

Kaksi poliisipartiota tuli paikalle

Poliisi vahvistaa olleensa paikalla. Rannalle oli ilmeisesti menty parin partion voimin, mutta asian "kokoon kuivumisen" jälkeen poliisin tehtäväksi jäi sosiaaliviranomaisten avustaminen paikalla. Tilannekeskuksen käsityksen mukaan poliisin rooliksi jäi sivustaseuraajana toimiminen.

Tapauksesta ei poliisin tilannekeskuksen käsityksen mukaan ole tehty poliisissa rikosilmoitusta. Tapahtuneesta ei osata antaa tarkempia tietoja, mutta yleensä poliisi ottaa tällaisissa tapauksissa yhteyden sosiaaliviranomaisiin havaitessaan, että asia voisi kuulua poliisin sijaan näiden toimialaan.

Silminnäkijän kertomusta tapahtuneesta poliisista ei voitu tarkemmin kommentoida.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja