Kahden legendan tarina suomalaisessa koripallossa päättyy – Shawn Huff ja Petteri Koponen poistuvat näyttämöltä: "Ei silloin edes tajunnut"

Petteri Koposen ja Shawn Huffin viimeinen tanssi – legendojen urat huipentuva 2:24
Huff ja Koponen ovat molemmat järkälemäisiä pilareita suomalaisessa koripallossa.

Petteri Koponen ja Shawn Huff. Kaksi suomalaisen koripalloilun legendaa. Käynnissä on viimeinen tanssi. Kaksikko päättää uransa käynnissä oleviin EM-kisoihin.

– Se, että mulla on mahdollisuus kävellä pois tästä lajista omin ehdoin, tekee oloni etuoikeutetuksi, Huff kuvailee MTV Urheilulle.

Huff ja Koponen ovat ainoat jäljellä olevat aktiivipelaajat 15 vuoden takaisesta maajoukkueesta, joka pelasi vielä EM-karsintojen B-sarjaa. Tuolloin nousu kohti Euroopan huippua käynnistyi voitolla Romaniasta.

– Ei silloin edes tajunnut, että me oltiin ihan alussa. Vasta raapaisemassa pintaa, Huff muistelee.

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun juttu Berliinistä. Miten uransa päättävät Koponen ja Huff kuvailevat toisiaan pelaajina ja joukkuetovereina?  

Seuraavien päivien aikana päätökseen tuleva matka saa Huffin katsomaan taaksepäin tunteikkaana. Susijengistä on hänen uransa aikana tullut arvoturnausten vakiokävijä.

– On mahtavaa nähdä, mitä me ollaan saavutettu. Mutta myös se, että me ollaan pystytty pitämään siitä kiinni ja pysymään näissä kisoissa, 38-vuotias konkari kertaa.

Niin ikään viimeisiä askeliaan parketilla tikkaava Petteri Koponen korostaa, että saavutettu asema on ollut valtavan työn tulos.

– Nuorillekin aina sanon, että te ette tiedä mitä tämä on ollut. Tämä ei ole mikään itsestäänselvyys, että me ollaan täällä nyt, Koponen toteaa.

Viimeistä tanssiaan askeltavan kaksikon valtaisasta kokemuksesta kertoo se fakta, että Susijengin nuorin pelaaja, Miro Little ei ollut edes syntynyt, kun Huff jo debytoi maajoukkueessa vuonna 2003. Koponen liittyi remmiin pari vuotta myöhemmin. He ovat yhdessä merkittävä osa suomalaisen koripallon historiaa. 

Matka on kuitenkin edelleen kesken. Ainakin yksi ottelu on vielä jäljellä, kun Susijengi haastaa neljännesvälierässä sunnuntai-iltapäivällä Kroatian. 

Lue myös:

    Uusimmat