Kommentti: EM-kisat kalpenevat vain NBA:n tähdistöpelille – miettikää mikä hyöty Susijengin pelaajille

Lassi Tuovi odottaa vahvistunutta Kroatiaa:"Taitoa on paljon enemmän" 3:56
Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi odottaa vahvistunutta Kroatiaa: "Taitoa on paljon enemmän"

EM-kisojen pudotuspelivaiheessa Berliinissä nähdään mieletöntä tähtiloistoa. Suomalaiset ovat samalla viivalla NBA:n isoimpien nimien kanssa, kirjoittaa MTV Urheilun Kasperi Kunnas.

Euroopan 16 parasta maajoukkuetta ovat matkustaneet Saksan pääkaupunkiin. Eikä vain samaan kaupunkiin, vaan kaikki joukkueet myös majoittuvat samassa hotellissa. (Sama järjestely ei muuten onnistuisi vaikkapa jalkapallon arvokisoissa.)

Kävimme tänään jututtamassa Lauri Markkasen ja päävalmentaja Lassi Tuovin. Odotellessa hotellin aulassa ympärillä kuhisi jos jonkinmoista koripallohahmoa. Hyväntuulinen Domantas Sabonis käveli ohi. Samalla Nikola Jokic laahusti ulos hotellin terassille nauttimaan aurinkoisesta syyspäivästä. Tomas Satoransky, Luigi Datome, Sergio Scariolo… lista jatkuu pitkänä. Ja tuossa meni Luka Doncic.

Shawn Huffin missiona oli metsästää lapselleen tämän lempipelaajan Giannis Antetokounmpon nimmari.

Kaikki joukkueet, kaikki pelaajat supertähdistä rivimiehiin. Samassa paikassa, samalla viivalla. Mistä muualta löytyy yhteen paikkaan ahdettuna näin paljon taitoa, näin isoja nimiä? En keksi muuta vastausta kuin NBA:n tähdistöottelu.

Suomen joukkueesta Lauri Markkanen on ainoa henkilö, jolle tällainen tähtiloisto on arkipäivää. Susijengille tilanne on ennen kaikkea muistutus siitä, että joukkue on omilla otteillaan ansainnut paikkansa täällä – maailman koripalloeliitin joukossa.

Kuten Lassi Tuovi päivitteli: miettikää, millainen hyöty tästä on Suomen nuoremmille pelaajille. Kun he palaavat EM-kisoista omiin joukkueisiinsa, saa luvan kanssa olla pää pystyssä ja rinta rottingilla. Minä olin samalla viivalla supertähtien kanssa.

Esimerkiksi Henri Kantosta odottaa turnauksen jälkeen paluu Kauhajoelle. Siinä vähän kontrastia. Kantonen käveli ulos haukkaamaan happea samaan aikaan, kun Markkasesta otettiin joen varressa lehtikuvia. Kysyin, onko hän menossa seuraavana poseeraamaan.

– En mä kiinnosta täällä ketään.

Samalla nuori korisfani tuli pyytämään Kantoselta yhteiskuvaa. Kännykästä löytyi jo entuudestaan kuva Nikola Jokicista.

Suomi kohtaa neljännesvälierässä Kroatian sunnuntaina iltapäivällä kello 15.45 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat