Taitolentoesityksen "grande finale" muuttui kuolemanlennoksi – lentokoneen vauhti loppui kesken: "Kaikki olivat shokissa"

0:58
Katso videolta: Tältä lentokoneen syöksy näytti paikan päällä.

Zimbabwessa Hararessa nähtiin kohtalokas lento-onnettomuus, kun taitolentäjä syöksyi koneellaan maahan.

Neljästä lentäjästä koostunut eteläafrikkalainen Marksmen-taitolentoryhmä suoritti lentonäytöstä Charles Princen lentokentällä 31. toukokuuta, kun yksi koneista alkoi osoittaa merkkejä ongelmista.

Myöhemmin taitolentoryhmä vahvisti, että 52-vuotias eteläafrikkalainen lentäjä kuoli onnettomuudessa.

"Kaikki olivat shokissa"

MTV Uutiset haastatteli zimbabwelaista lentokonemekaanikkoa, Munyaradzi Muforia, joka kuvasi tilanteen yläpuolelta löytyvälle videolle.

Mufori kertoo, että onnettomuus tapahtui esityksen aivan loppuvaiheessa.

– Esitys oli päättymässä ja oli "grande finalen" aika. Turmakone lensi kiitotien yli ja teki välittömän nousun, Mufori kertoo.

– Lentäjä kuitenkin menetti koneen hallinnan ja syöksyi spiraalisukelluksella maahan. Se oli outo hetki. Kaikki olivat shokissa. Lentäjä yritti tehdä manööveriä, mutta vauhti loppui, Mufori kertoo.

Onnettomuustutkinta selvittää edelleen tapahtuneeseen johtaneita syitä. Onnettomuuden syystä ei ole virallista tietoa, mutta lentomekaanikko Muforin mukaan kyse on voinut olla ohjausjärjestelmän kaapeleiden pettämisestä.

Yläpuolelta löytyvältä videolta on nähtävissä, kuinka kaikki neljä taitolentokonetta lentävät hienossa muodostelmassa vain hetki ennen onnettomuutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja