Kahden eri lajin olympiamitalisti ilmoittaa: Ura ohi 32-vuotiaana – "Asiat eivät aina mene haluamallasi tavalla"

Pikaluistelun kolminkertainen olympiavoittaja ja kaukalopikaluistelun olympiapronssimitalisti Jorien ter Mors päättää uransa 32-vuotiaana. Alankomaalaistähti ilmoitti asiasta sosiaalisessa mediassa.

Ter Mors menestyi sekä pikaluistelussa että kaukalopikaluistelussa. Pikaluistelussa hän saavutti Sotshissa 2014 olympiakultaa sekä 1 000 metrin henkilökohtaisella matkalla että joukkuekilpailussa ja Pyeongchangissa 2018 hän juhli olympiavoittoa 1 000 metrillä.

Ter Mors saavutti Pyeongchangissa lisäksi olympiapronssia kaukalopikaluistelussa 3 000 metrin viestissä.

Pikaluistelun parissa ter Mors voitti kolme maailmanmestaruutta ja kaukalopikaluistelussa yhdeksän Euroopan mestaruutta.

Ter Mors ilmoitti uransa päättyneen viikonloppuna pikaluistelun Alankomaiden mestaruuskilpailujen sprinttiin.

– On aika päättää urani ja saada uusi kiva alku kilpailtuani yli 16 vuotta kansainvälisellä tasolla kahdessa eri lajissa aikuisten sarjassa, ter Mors kirjoitti.

Alankomaalaissuuruus kertoi rakastavansa yhä luistelua, mutta hänen liekkinsä huipulla kilpailemiseen ja kaikkensa antamiseen on sammunut.

Ter Mors korosti, ettei hänellä ole aina ollut helppoa, ja kiitti tukijoitaan siitä, ettei hänelle ole käännetty selkää todella vaikeinakaan aikoina.

– Olisin halunnut nähdä erilaiset jäähyväiset, kuten monet tietävät. Valitettavasti asiat eivät aina mene haluamallasi tavalla, ter Mors kirjoitti.

Ter Mors ei tarkentanut, mihin hän viittasi, mutta kenties siihen, ettei hän ole kilpailemassa Pekingin olympialaisissa helmikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat