Mainos

Kahdelta nuorelta amputoitiin jalka – ensimmäinen video karmeasta vuoristorataonnettomuudesta julki

3:34

Britanniassa on käsitelty oikeudessa reilu vuosi sitten sattunutta rajua vuoristorataonnettomuutta. Samassa yhteydessä julkaistiin valvontakameravideota järkyttävästä tapauksesta.

Alton Towers -huvipustossa viime kesäkuussa sattuneessa törmäyksessä loukkaantui vakavasti neljä nuorta. Tapauksesta kertovat muun muassa The Guardian ja BBC verkkosivuillaan.

Videolla näkyy, kuinka Smiler-junan vaunu rysähtää täyttä vauhtia päin tyhjillään olevaa vaunua. Tyhjä vaunu oli ilmeisesti lähetetty testikierrokselle, mutta se oli pysähtynyt radalle toisen vaunun tielle.

Törmäyksen kerrotaan vastanneen samaa kuin jos henkilöauto törmäisi 90 kilometrin tuntinopeudella.

Oikeudessa kuultiin myös onnettomuudessa loukkaantuneita nuoria. 

Oikeuteen saapuivat molemmat nuoret naiset, jotka menettivät onnettomuuden seurauksena toisen jalkansa.

Onnettomuustutkintaraportin yhteydessä julkaistu video paljastaa, että eturivissä istuneiden jalat murskautuivat törmäyksessä. Törmäyksen jälkeen kesti vielä reilun minuutin verran, ennen kuin laite saatiin kokonaan pysäytettyä.

Todistajat olivat pöyristyneitä siitä, että avun saaminen onnettomuuspaikalle kesti kohtuuttoman kauan.

Lausunnon mukaan ensimmäinen hätäpuhelu tehtiin vasta 20 minuutin kuluttua onnettomuudesta ja ensiavun saamiseen paikalle meni aikaa lähes 50 minuuttia.

Testivaunun pysähtyminen johtui ilmeisesti kovista tuulenpuuskista. Laitetta ei olisi saanut käyttää kovalla tuulella. Henkilökunta ei myöskään ollut huomannut, että laite oli pysähtynyt radalle niin, että se oli muiden vaunujen edessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.