Ethän tee näitä yleisiä virheitä pölyjä pyyhkiessäsi?

Vastahan siivosit ja jo nyt koti on pölyn peitossa. Pölyn kertymistä ei valitettavasti voi estää, mutta sitä voi hidastaa oikealla tekniikalla.

Väärä pölynpyyhkimistekniikka saa pölyn vain leviämään ilmaan ja laskeutumaan tasoille uudestaan. Vältä ainakin nämä virheet, kun seuraavan kerran päivittelet pölymäärää:

Sulkahuiskan käyttäminen

Sulista tehty pölyhuiska saa pölyn vain siirtymään paikasta toiseen, olivat sulat sitten aitoja tai keinokuituisia. Hanki sen sijaan kunnollinen mikrokuituliina tai elektrostaattinen pyyhin, joka imee pölyn itseensä.

Tuuletusaukon unohtaminen

Ilmastointi- ja lämmityslaitteet ovat varsinaisia pölypesäkkeitä, jotka puhaltavat huoneistoon ilman mukana aimo annoksen pölyä, jos niitä ei puhdista. Käy ne läpi pölynimurin pehmopäällä.

Kuivalla pyyhkiminen

Kuiva pöly nousee helposti ilmaan. Kostuta siis mikrokuituliina ensin vedellä tai puhdistusaineella ja ryhdy vasta sitten töihin.

Huonekalujen suorakiillotus

Jos suihkutat kiillotusainetta suoraan huonekaluihin, saatat huomaamattasi tahmata niiden pintaa siten, että siitä tulee oiva kiinnittymiskohta pölylle. Pyyhi ensin pölyt, suihkuta sitten kiillotusaine liinalle ja pyyhkäise pinnat vasta sitten. Hankaa vielä puhtaalla rätillä ylimääräinen aine pois.

Likainen pölypussi, suulake tai suodatin

Imuroi aina viimeiseksi imurin suulake. Siihen tarttuu paljon likaa ja pölyä, joka ei päädykään imurin sisuksiin ilman pientä avustusta. Huolehdi lisäksi, että pölypussi ei ole liian täynnä tai imurin puhdistusteho kärsii. Myös suodatin tulee vaihtaa säännöllisesti, sillä tukkeutunut suodatin sinkoaa pölyn takaisin ilmaan.

Lue myös:

    Uusimmat