Kahdeksan asiaa, joista et enää välitä täytettyäsi 25 vuotta

Katso mitkä stressinaiheet menettävät merkityksensä, kun alat lähestyä kolmeakymmentä ikävuotta.

Kun ikää tulee lisää, myös huolenaiheet muuttuvat. Teini-iän ongelmat ovat kaukana takan ja tietyt asiat eivät välttämättä enää stressaa täytettyäsi 25 vuotta.

1. Lukion päättötodistuksen ja ylioppilaskirjoitusten arvosanat

Hyvä keskiarvo saattoi auttaa sinua pääsemään jatko-opintoihin, ja hyvin menneet englannin kirjoitukset avasivat mahdollisuuden tehdä töitä kansainvälisessä ympäristössä. Pieleen mennyt reaalikoe saattoi kuitenkin tuntua maailmanlopulta, ja huono arvosana ärsytti pitkään. Kuinka monta kertaa olet kuitenkaan kaksikymmentä vuotta täytettyäsi muistellut ylioppilaskirjoitusten onnistumisia tai epäonnistumisia?

2. Kuinka suosittu olit peruskoulussa?

Olitko takarivissä poikaporukan kanssa pitämässä kovaa meteliä itsestäsi, istuitko nenä kiinni kirjassa aivan opettajan edessä vai pysyttelitkö välimaastossa? Ihan sama. Teini-ikäisenä sosiaalinen status oli kaikki kaikessa, ja saatoit kuvitella sen seuraavan sinua koko loppuelämäsi. Työelämässä kuitenkin voit ravistella pois viimeisetkin rippeet nuoruuden roolistasi.

3. Oletko saavuttanut kaikki unelmasi?

Alaikäisenä 25-vuotias kuulostaa aikuiselta. Luultavasti olet ajatellut, että tässä vaiheessa pitää olla vähintään naimisissa ja yhteinen asuntolaina. Todellisuudessa siinä iässä olet vasta aikuisuuden kynnyksellä, ajassa jolloin voit tilanteesta riippuen elää aivan kuin teini, tai vetää jakkupuvun ylle, korkokengät jalkaan ja käydä lounastreffeillä ystäväsi kanssa.

4. Viikonlopun suunnitelmat

Parhaimpina bilevuosina saatoit hävetä kotona karkkipussin kanssa vietettyä lauantai-iltaa. Nyt kehtaat viettää oman aikasi juuri niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu.

5. Turhat kaverit

Oletko joskus ympäröinyt itsesi ihmisillä, joista et todellisuudessa pidä, mutta joiden seuralla kuvittelet olevan merkitystä muussa sosiaalisessa elämässä? Nyt voit huokaista helpotuksesta, koska se kenet tunnet, ei kiinnosta ketään niin paljoa kuin se, kuinka hyvä tyyppi olet itse.

6. Mistä ostat vaatteesi?

18-vuotiaana kirpparilta ostettu mekko oli löytö, mutta siitä katsottiin alkuperäinen merkki tarkkaan. Ystävien kysyessä mistä vaate on, vastasit sen alkuperäisen ostoliikkeen ja varoit lipsauttamasta, että se on kierrätetty. Nyt kierrätysvaatteet kertovat tiedostavasta kuluttajasta, ja voit ylpeänä kertoa vaatteen olevat käytetty.

7. Meikkaaminen

Muistatko, kun et mennyt edes lähikauppaan ilman meikkiä, puhumattakaan siitä, jos joku tuli käymään kylässä? Nykyään saatat etsiä puuteriasi minuuttitolkulla, koska et muista mihin jätit sen viikko sitten, kun viimeksi käytit sitä.

8. Mitä kumppanisi vanhemmat ajattelevat sinusta?

Jos kumppanisi äiti suhtautui sinuun nihkeästi, saatoit tuntea suurtakin epävarmuutta. Yksi iso syy sille oli varmasti se, että kumppanisi saattoi edelleen asua vanhempiensa luona, jolloin jouduit kohtaamaan heidät usein. Nykyään viileät välit anoppiin haittaavat lähinnä satunnaisilla pakollisilla tapaamisilla.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat