Mainos

Kadonneiden virka-asioita järjestellään

Aasiasta yksin palanneiden lasten ja heidän kadonneiden vanhempiensa jokapäiväisten asioiden hoitoa on jo siirretty sukulaisille. Kaikissa ratkaisuissa kuullaan myös lasta.

Kaikki 21 lasta, jotka palasivat Aasiasta ilman vanhempiaan, löysivät ensi hätään paikan lähisukulaisten luota. Lasten ja kadonneiden raha-asioiden hoitamiseksi omaiset ovat jo jättäneet maistraattiin edunvalvojan hakemuksia. Ensimmäiset yhteydenotot lähiomaisilta tulivat viime viikolla.

Vanhempien poissaollessa lapsen luokseen ottanut perhe voi hakea oheishuoltajuutta käräjäoikeudesta, jolloin lähiomaisella on kokonaisvastuu lapsen tulevaisuudesta.

Lasta kuullaan häntä koskevissa raha ja huoltajuusasioissa. Tässä tilanteessa lapselle paras huoltaja on hänelle läheinen perhe, jotta elämään tulisi mahdollisimman vähän muutoksia.

- Pitäminen on se lähtökohta, ei velvoite. Se, että minä hauan antaa kodin ja huolehtia, sanoo Lastenlinnan osastoylilääkäri Veikko Ahlberg.

Jos lapsi joutuu myöhemmin vaihtamaan perhettä hän voi tuntea itsensä hylätyksi, siksi ratkaisuja ei kannata tehdä kiirellä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.