Mainos

Kadonneesta nunnasta ei uutta näköhavaintoa – aiempi havainto laajensi etsintäaluetta: "Siellä on maastoetsinnät käynnissä"

Heinävedellä kadonneen 73-vuotiaan nunnan etsinnät on nyt keskitetty noin viiden kilometrin päähän luostarista. Poliisin mukaan alueella on tehty nunnasta aiemmin varma näköhavainto.

Rikoskomisario Harri Hauhia kertoo MTV Uutisille, että poliisilla on vahvistettu näköhavainto kadonneesta nunnasta noin viiden ja puolen kilometrin päästä luostarista. Nunna katosi tiistai-iltana, jolloin hän oli lähtenyt katsomaan Lintulan luostarin lähellä sijaitsevaa palanutta lämpövoimalaa.

– Viimeisin varma havainto hänestä on noin viisi kilometriä palaneesta lämpövoimalasta Honkaniemen suuntaan. Tänä aamuna tämä havainto on vielä varmennettu näkijältä. Nyt etsintöjä on kohdistettu havaintopaikasta Honkaniemen suuntaan ja siellä on maastoetsinnät käynnissä, Hauhia kertoo.

Näköhavainto on ollut aiemmin poliisin tiedossa. Toisin kuin aamun Ilta-Sanomat kertoi, näköhavainto ei ole peräisin tältä aamulta. Poliisi on suorittanut lähietsintöjä aiemmin, mutta tuloksetta, joten etsintöjä on Hauhian mukaan nyt laajennettu.

– Koska henkilöä ei ole löytynyt lähietsinnöissä, aluetta on laajennettu ja tätä paikkaa pidetään nyt niin varmana, että etsintöjä keskitetään sinne.

​​​​​​​

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu etsii

Hauhia ei osaa kertoa paikalla olevien etsijöiden määrää.

– Siellä on vapaaehtoinen pelastuspalvelu etsimässä ja poliisi johtaa toimintaa. Etsijöiden määrästä minulla ei ole tietoa.

Hauhian mukaan etsintäalueen maasto on hyvin vaikeakulkuista  peitteistä metsämaastoa, jossa on syviä kuoppia ja ojia.

–  Se on todella vaikeaa maastoa etsiä. Siellä juodutaan menemään näitä reittejä ja tienlaitoja henkilöetsintäketjulla hyvin lyhyillä välimatkoilla, Hauhia kertoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.